Ο Ερντογάν έχει εκνευρίσει μεγάλα κεφάλια στην παγκόσμια σκακιέρα



Aυτό το σκίτσο, το οποίο δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χρησιμοποίησε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Steve Hanke του Johns Hopkins University, για να δείξει την επιθετική πολιτική του Ερντογάν στη Μεσόγειο.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Όπως γράφουμε και σε ανάρτηση στη σελίδα του Geopolitics & Daily News, ο Αμερικανός οικονομολόγος, ο οποίος είναι και μέλος του think tank Cato Institute το οποίο χρηματοδοτεί ο Charles Koch (θυμίζω ότι οι αδερφοί Koch ανήκουν στους μεγάλους χρηματοδότες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος), έκανε δυο αναρτήσεις εναντίον του Ερντογάν όπου εκτός από την επιθετική του συμπεριφορά, στηλιτεύει και τα οικονομικά του μαγειρέματα.

Η κίνηση είναι δείγμα πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει εκνευρίσει μεγάλα κεφάλια στην παγκόσμια σκακιέρα. Η Γερμανία που τον στηρίζει μπορεί να θέλει να διαδραματίσει ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δε διαθέτει την στρατιωτική δύναμη.

Τώρα για τις σχέσεις Τραμπ Ερντογάν, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και έχει να κάνει με την προσωπική τους επαφή και τις όποιες οικονομικές δοσολοψίες των δυο και όχι με τη γενική στάση των ΗΠΑ. Ήδη από χθες έχουμε αναφέρει στο Geopolitics για τον εκνευρισμό του State Department που ο Ερντογάν αγκάλιασε τη Χαμάς.