Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας – Πλοίο της ψάχνει τα Ελληνικά υποβρύχια


Το τηλεφώνημα Πούτιν – Ερντογάν δεν έφερε συνεννόηση στο θέμα της Λιβύης, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος δίνει την βοήθεια του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τούρκος Πρόεδρος έχει έρθει σε δύσκολη θέση στο εσωτερικό, από την μια η οικονομία και από την άλλη η αντίδραση της Αθήνας, φέρνει αντιδράσεις ακόμα και δημόσια. Θέλοντας να παρουσιάσει μια νίκη στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό υπουργείο άμυνας ζήτησε την βοήθεια των Ρώσων για τις κινήσεις του Ελληνικού στόλου και ειδικά των υποβρυχίων 214

Οι Ρώσοι έχουν στην περιοχή ένα πολεμικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και έχουν αρκετές πληροφορίες για όσα έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα και για το επεισόδιο ανάμεσα στις δύο φρεγάτες. 

Γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί, ασχέτως τι έχει κυκλοφορήσει, και φρόντισαν ήδη με διαρροή επιλεγμένης πληροφορίας να πούνε στην Τουρκία ότι ξέρουν, κάτι που έφερε και την επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν.

Λίγο πριν το τηλεφώνημα των δύο ηγετών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε πως η Μόσχα δεν επεμβαίνει στις διαμάχες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά αν κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη το ζητήσει θα το κάνει.

Η κινήσεις αυτές της Μόσχας δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου έσπευσαν να στείλουν στην περιοχή το δικό τους πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου