Νέο-οθωμανικό παραλήρημα από βουλευτή του Ερντογάν: Τι ωραία ζούσατε στην Οθωμανική ΑυτοκρατορίαΤο απίστευτα προκλητικό σχόλιο του βουλευτή του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), στο Twitter, που είναι γραμμένο και στα ελληνικά. Συνοδεύεται από προκλητικό χάρτη με τη… μισή Ελλάδα υπό τουρκική κατοχή.

Ενώ η Άγκυρα εκδίδει νέα παράνομη navtex βουλευτής του Ερντογάν επιχειρεί μέσω Twitter να στείλει μήνυμα για το ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις της Άγκυρας.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Μετίν Κουλούνκ, συνοδευόμενο μάλιστα με χάρτη που μας θυμίζει τις νέο-οθωμανικές βλέψειςτου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κουνλούκ καλεί τους Έλληνες να θυμηθούν τις ωραίες εποχές που ζούσαν «αδελφικά» με τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Απευθύνω έκκληση στους Έλληνες πολίτες που έχουν ζήσει τη γεύση της τουρκικής δικαιοσύνης και ειρήνης για 400 χρόνια πριν τεθούν υπό τον κανόνα του ιμπεριαλισμού: Οι ιστορικοί σας γνωρίζουν καλά, πριν οι ηγέτες σας προτιμήσουν τη δουλεία του ιμπεριαλισμού, ζούσαμε σ’ αυτά τα εδάφη σε αδελφότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα» σχολίασε ο ίδιος προκλητικά και στα ελληνικά.

Ο προκλητικός χάρτης που συνοδεύει την ανάρτηση του Τούρκου βουλευτή, παραπέμπει στα εδάφη του περιβόητου «Εθνικού Όρκου» του 1925 που μαζί με τα αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» έχουν καταστεί δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Σημειωτέων, ο χάρτης απεικονίζει μεγάλος μέρος της ελληνικής επικράτειας, τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κύπρο υπό τουρκική κυριαρχία.
ΠΗΓΗ