Ι. ΜΑΖΗΣ: «Είναι μοιραίο να συγκρουστούμε»



Η πολεμική σύ­γκρουση της Ελλάδας με την Τουρκία είναι μοιραίο να συμβεί λόγω της τουρκικής αχαλίνωτης προκλητικότητας, υποστηρίζει ο Δρ. Ιωάννης Μάζης σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΜΠΑΜ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

 Συγκεκριμένα, όπως είπε: «Εμείς πρέπει να υπερα­σπίσουμε την πατρί­δα μας. Αν δεν φύγουν, πυροβολείς, δεν υπάρχει άλ­λη λύση. Οι Τούρ­κοι θα δοκιμάσουν να μας σπάσουν τα νεύρα και την πολιτική αυτοπεποίθη­σή μας για να πάμε στο τραπέζι με την πρόταση που έκανε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Αν δεν το καταφέρουν, θα φτάσουν μέχρι τα άκρα».

Ο κ. Μάζης ακόμα τονίζει: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να πάει πίσω, έχει υποσχεθεί πολλά και έχει δημιουργήσει τόσες φρούδες ελπίδες στους οπαδούς του. Αν κάνει πίσω θα καταστραφεί. Εί­ναι μοιραίο ότι θα συγκρουστούμε. Ποιος Έλληνας θέλει να συνθηκολογήσει; Αυτό συμβαίνει μόνο αν χάσεις πόλεμο. Πριν από πόλεμο δεν γίνεται να συνθηκολογήσεις».

Στην ερώτηση αν οι ελληνικές, στρατιωτικές δυνάμεις μπορούν να ανταπεξέλθουν την ισχύ της Τουρκίας, απάντη­σε: «Μία χαρά αντέχουμε. Οι ελληνικές δυνάμεις είναι υπέρ το δέον ικανές να μας προστατέ­ψουν»,ενώ για το αν η Ελλάδα αντέ­χει οικονομικά αυ­τήν τη σύγκρουση, απάντησε: «Υπάρ­χουν προτεραιότητες. Για να υπάρχει η ελληνική οικο­νομία, πρέπει να υπάρχει χώρα.Αλλιώς θα γίνουμε κομμάτι της νέας οθωμανικής επικράτειας».

Για το τι πρέ­πει να προσέξου­με, τόνισε: «Η επι­κίνδυνη περίοδος είναι ο Σεπτέμβριος. Ολοκληρώνε­ται η ανάθεση των βυθοτεμαχίων νοτίως της Κρήτης και ανά πάσα στιγμή η Τουρκία κατά την κρίση της και με τη συμφωνία με Λιβύη μπορεί να στείλει σκάφη για έρευνες. Από εκεί και πέ­ρα υπάρχει ένας τρόπος να απαντήσεις. Δεν μπορείς να κάνεις την πάπια, κατά το κοινώς λεγόμενο, θα πέσει η κυβέρ­νηση. Δεν θα οπισθοχωρήσουμε. Όσο και να διαφωνούμε, οι Έλληνες σε αυτό θα είμαστε μαζί».