Τρόμος στην Άγκυρα: Αμερικανός Συνταγματάρχης αναφώνησε «Ζήτω το Κουρδιστάν»



"Φωτιά" έβαλαν δηλώσεις Αμερικανού συνταγματάρχη για το Κουρδιστάν

Σοκ και δέος προκάλεσε στην Άγκυρα ο Αμερικανός εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, συνταγματάρχης Myles B. Caggins ο οποίος αφού ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση κατά των Τζιχαντιστών με την βοήθεια των Κούρδων ήταν επιτυχής, δήλωσε την φράση «Biji Kurdistan» που σημαίνει «Ζήτω το Κουρδιστάν»

Η φράση αυτή  αναφέρθηκε από ολόκληρο τον τουρκικό τύπο, αφού προκάλεσε οργή και τεράστια καχυποψία στο Σαράι του Σουλτάνου Ερντογάν, για τις αληθινές προθέσεις του Πενταγώνου, και του βαθέως αμερικανικού κράτους για το σχέδιο «Κουρδιστάν».

Οι Τούρκοι βλέπουν ότι κυκλώνονται από παντού με τις κινήσεις τους σε Μ.Ανατολή, Αφρική, Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ενώ η γενοκτονία που διαπράττουν κατά των Κούρδων εδώ και χρόνια δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πλέον από την διεθνή κοινότητα, η οποία επιδεικτικά έκλεινε τα ματιά και τα αυτιά της τόσα χρόνια.

Στην  στρατιωτική επιχείρηση τώρα που οργανώθηκε από τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού με πλήρη συνεργασία με τις ένοπλες ομάδες της κουρδικής  Περιφερειακής διοίκησης στο Ερμπίλ, καταστράφηκε μονάδα του ISIS, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια του Αμερικανού Συνταγματάρχη, για την μαχητικότητα των Κούρδων.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, Αμερικανικός συνταγματάρχης Myles B. Caggins μιλώντας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο λογαριασμό του στο Twitter, έγραψε: "Στις 20 Αυγούστου, με την υποστήριξη των δυνάμεων του Συνασπισμού, ξεκινήσαμε μια επιχείρηση κατά του ISIS με μια υποδειγματική ομάδα από το Κουρδιστάν».

Οι Κούρδοι αποτελούν αξιόπιστο σύμμαχο του Πενταγώνου στο ιρακινό Κουρδιστάν σε σχέση βέβαια με τους Τούρκους που έχουν τα δικά τους ύποπτα σχέδια στην περιοχή. 


Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν επαναλάμβανε συνεχώς λέξεις όπως «δύναμη, μάχη, αίμα, Θεός, δόξα, πολεμικά συστήματα, εχθρός παντού ...», καθώς συνεχίζει να βασίζεται σε αυτού του τύπου την πολεμική ρητορική για να κινητοποιήσει τη βάση υποστήριξης του στην Τουρκία και εκτός αυτήν, με την κατάσταση διεθνώς γίνεται ακόμα πιο «δύσκολη» για αυτόν.

Το Ισραήλ εργάζεται για να στοχοποιηθεί η Τουρκία ως χώρα στον άξονα του κακού
Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκαλύφθηκε ότι το Ισραήλ συνεργάζεται με την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία για να "δαιμονοποιήσει" την Τουρκία, για την οποία ο αρχηγός της Ισραηλινής Μοσάντ Γιόσι Κοέν την αξιολογεί ως  ως την «μεγαλύτερη απειλή» για την Α.Μεσόγειο, αναφέρει ο αραβικός τύπος.

Ο Κοέν έχει συνομιλήσει για την σοβαρότητα της τουρκικής απειλής με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών από Αίγυπτο,  ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία εδώ και μεγάλο διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι είμαστε κοντά σε κοσμογονικά γεγονότα σε σχέση με την κυβέρνηση του Ερντογάν αλλά και την ίδια την χώρα.

«Η ιρανική δύναμη είναι εύθραυστη», ανέφερε ο Κοέν σε αξιωματούχους από τις τρεις αραβικές χώρες, «αλλά η πραγματική απειλή έρχεται  από την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχο «δεν είναι ότι το Ιράν έπαψε να αποτελεί απειλή αλλά μάλλον ότι θα μπορούσε να περιοριστεί η επέκταση του πιο έυκολα, μέσω κυρώσεων, εμπάργκο, ανταλλαγής πληροφοριών και μυστικών επιδρομών».

Ωστόσο, «η καταναγκαστική διπλωματία της Τουρκίας, η αμελητέα υπολογιζόμενη ανάληψη κινδύνων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, έθεσε ένα διαφορετικό είδος πρόκλησης για τη στρατηγική σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο ίδιος.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η γεωπολιτική κατάσταση της Μέσης Ανατολής θα αλλάξει ως αποτέλεσμα  προειδοποίησης, καθώς η ΕΕ και οι ΗΠΑ φέρονται πλέον  πιο πρόθυμες να εμπλακούν εάν το Ισραήλ απειληθεί.