Η Ρωσία ξεκινά τις δοκιμές προηγμένων συστημάτων S-500, η μαζική παραγωγή προετοιμάζεται


Τμήμα υποστήριξης πληροφοριών της περιοχής της Βαλτικής Ρωσικοί εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph

από τον Henry Batyaev

Ο υφυπουργός Άμυνας Aleksey Krivoruchko ανακοίνωσε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να λάβουν την πρώτη παρτίδα των νεότερων συστημάτων το 2021. Η πλήρης προμήθεια των S-500 έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει δοκιμές των προηγμένων πυραυλικών συστημάτων S-500 επιφανείας-αέρος, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Yuriy Borisov στους δημοσιογράφους στο φόρουμ του στρατού-2020.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι υπάρχει ήδη μια ελαφριά διαμόρφωση των συστημάτων και τα ανταλλακτικά της αγοράζονται ήδη για μαζική παραγωγή.

Το S-500 Prometey (“Prometheus”), επίσης γνωστό ως 55R6M “Triumfator-M”, είναι ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης μεγάλων αποστάσεων και μεγάλου υψομέτρου με αυξημένο δυναμικό άμυνας πυραύλων. Τα κύρια καθήκοντα του όπλου θα περιλαμβάνουν την καταπολέμηση των βαλλιστικών πυραύλων μεσαίας εμβέλειας και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων εάν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Το τελευταίο αμυντικό σύστημα δοκιμάστηκε από τα στρατεύματα αεροπορικής άμυνας το 2019 και το 2021 αναμένεται να είναι η χρονιά που το S-500 θα αναπτυχθεί για πρώτη φορά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Τον Ιούλιο, ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων της αεροδιαστημικής είπε ότι το αμυντικό σύστημα S-500 Prometey (“Prometheus”) θα είναι ικανό να καταστρέψει υπερηχητικά όπλα στο διάστημα κοντά στη Γη, προσθέτοντας ότι τα S-500 δεν έχουν ανάλογο στον κόσμο.

https://sputniknews.com/military/202008241080262032-russia-kicks-off-tests-of-cutting-edge-s-500-systems-mass-production-on-the-way/