Το ΥΠΕΘΑ τελειώνει το χρόνιο πρόβλημα με τα Ελικόπτερα ΝΗ-90

Το ΥΠΕΘΑ τελειώνει το χρόνιο πρόβλημα με τα Ελικόπτερα ΝΗ-90Στις 04 ΣΕΠ 20 εγκρίθηκε από τον ΥΕΘΑ και εξουσιοδοτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της Τροποποίησης υπ’ αριθμ. 6 της Σύμβασης 034Α/03 προμήθειας και των  υπολοίπων 6 Ε/Π ΝΗ90, με την οποία επιλύονται οριστικά χρονίζοντα προβλήματα

Η άμεση υπογραφή της έκτης τροποποίησης της αρχικής σύμβασης των ΝΗ90 και η υπογραφή σύμβασης τεχνικής υποστήριξης καθώς και η ρύθμιση του χρονοδιαγράμματος παραλαβών των υπολοίπων έξι ελικοπτέρων απο τα συνολικά 20 Ελικόπτερα που είχαν παραγγελθεί απο τον Ελληνικό Στρατό !

Έχουμε παραλάβει τα 14 και πληρώνουμε χρήματα για την αποθήκευση των υπόλοιπων 6 ενώ σχεδόν κανένα δεν πετάει γιατί δεν υπογράψαμε την Τεχνική Υποστήριξε

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του  defencereview.gr το θέμα έχει σχεδόν κλείσει με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο να έχει ήδη υπογράψει τον σχετικό φάκελό.

Συνεχίζοντας, με την Αεροπορία Στρατού μείζον θέμα είναι ο εκσυγχρονισμός των AH-64A Apache με βάση την Ισραηλινή πρόταση.