Στο ΝΑΤΟ η κρίση με την Τουρκία: Η Ελλάδα κατέθεσε προτάσεις στα ερωτήματα Στόλτενμπεργκ



Δεν έγινε διάλογος του Έλληνα με τον Τούρκο στρατιωτικό αντιπρόσωπο, επισημαίνεται από την Αθήνα

Κανενός είδους απ' ευθείας διάλογος μεταξύ του Έλληνα στρατιωτικού αντιπροσώπου στο ΝΑΤΟ και του Τούρκου ομολόγου του δεν έγινε σήμερα στις Βρυξέλλες, επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές στην Αθήνα.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την δημιουργία ενός μηχανισμού αποκλιμάκωσης που θα αποτρέψει την πιθανότητα πρόκλησης θερμού επεισοδίου ή ατυχήματος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, οι μόνιμοι στρατιωτικοί αντιπρόσωποι των δύο χωρών παρέδωσαν σήμερα στον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ sir Stuart Peach, τις απαντήσεις της Αθήνας και της Άγκυρας επί των ερωτημάτων που είχαν τεθεί από τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Ισμαήλ Ουνέρ, ο στρατιωτικός αντιπρόσωπος της Τουρκίας στη Συμμαχία κατέθεσε τις θέσεις της Τουρκίας, όπως έπραξε και ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος. Ο Βρετανός πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ζήτησε από τον ναύαρχο Παυλόπουλο διευκρινίσεις επί των υποβληθέντων σχολίων της Αθήνας και ο Έλληνας στρατιωτικός τις παρείχε χωρίς να μπει σε απ' ευθείας διάλογο με τον Τούρκο αξιωματικό.

«Αναφορές σε υποτιθέμενη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Έλληνα και του Τούρκου στρατιωτικού αντιπροσώπου εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για την επιθετικότητά της» επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές στην Αθήνα.