Κορονοϊός: Υποχρεωτικό τεστ σε όλους τους στρατεύσιμους που παρουσιάζονται τον Σεπτέμβριο



Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ κορονοϊού για όσους παρουσιαστούν για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. 

"Με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για κορονοϊό σε όλους τους υπόχρεους σε στράτευση που παρουσιάζονται κατά τον μήνα Σεπτέμβριο από κλιμάκια των ΕΔ και του ΕΟΔΥ" αναφέρει η ανακοίνωση, σχετικά με τους νεοσύλλεκτους.

"Περαιτέρω, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε στενή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, αποστέλλει με προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και με SMS, προς όλους τους νέους στρατεύσιμους και στα τρία σώματα των ΕΔ, χρήσιμες οδηγίες προστασίας ενόψει της κατάταξής τους. (Δείτε περισσότερα: https://bit.ly/3bcP8cr)" σημειώνει η Πολιτική Προστασία.