Απόπειρα αποσταθεροποίησης σε τρία μέτωπα – Είμαστε σε κατάσταση πολεμικής οικονομίας



Την παραμονή της μετάβασης  Μητσοτάκη στην Κορσική για την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την επομένη των δηλώσεων Ερντογάν ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μισοτελειωμένες» και ότι οι ηγεσίες Ελλάδος-Γαλλίας είναι «πεινασμένες» συμβαίνουν τα εξής:

Ξεσπά φωτιά στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Μόρια και ταυτόχρονα στο διαδίκτυο κάνει την εμφάνιση της ανάρτηση της ύποπτης ΜΚΟ Stand by Me Lesvos που περιέχει την εξής απειλή: «After Moria Lesvos will go down. Moria finished. Moria destroyed». Την ίδια ώρα αεροφωτογραφίες που τράβηξαν τα τουρκικά drones  που πέταξαν πάνω από το νησί διανεμήθηκαν μέσω του γνωστού τουρκικού μηχανισμού σε  δυτικά μέσα ενημερώσεως, τα οποία με το αζημίωτο συκοφαντούν κάθε φορά που θα τους δοθεί η ευκαιρία την Ελλάδα. Το περιεχόμενο της ανάρτησης της  ΜΚΟ, τα μέλη της οποίας δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνιστούν, με την εργαλειοποίησή τους από την Άγκυρα, απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η συνέχιση της παραμονής τους τόσο στην Ελλάδα και ειδικότερα στα νησιά του Αιγαίου, συνιστά μείζον ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

Η παρουσία άλλωστε του αρχηγού της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνουν ότι η  φωτιά στην Μόρια αφορά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όχι το μεταναστευτικό μόνο. Με την απομάκρυνση 3.500 μεταναστών από την δομή  αδειάζει το νησί και οι δουλέμποροι ετοιμάζονται να μας στείλουν νέα κύματα. Νέα κύματα εντός των οποίων όμως μπορεί να περιλαμβάνονται μυστικοί πράκτορες και στρατιώτες. Η εισβολή ως φαίνεται θα γίνει με προκάλυμμα τους μετανάστες.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που υποστήριζαν -βάσει απορρήτων εκθέσεων-  ότι η ΜΙΤ οργάνωσε και παλαιότερα επεισόδια που έκαναν Αφγανοί στην Μόρια με την βοήθεια 70 μαχητών του ISIS φαίνεται πως τελικά πατούν στην πραγματικότητα. Την ίδια ώρα στον Έβρο οι Τούρκοι κάνουν παρεμβολές στις επικοινωνίες των ελληνικών περιπόλων στο ποτάμι προκειμένου να διευκολύνουν τους δουλεμπόρους να περνούν απέναντι μετανάστες. Όπως επίσης έγινε γνωστό πως τα μεγάφωνα στα τζαμιά της Αδριανούπολης παιανίζουν πολεμικά εμβατήρια.

Ενώ αυτά συμβαίνουν βόρεια και μας αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρώτα στάδια μιας συνδυασμένης επίθεσης σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα, στον Νότο της θαλάσσιας μεθορίου μας το Oruc Reis ετοιμάζεται να  φθάσει το όριο των χωρικών μας υδάτων, αν όχι να το παραβιάσει, έξω από το Καστελλόριζο. Το νησί που είναι ο διακαής πόθος του Ερντογάν. Η εντολή που φέρεται ότι έδωσε  ο Σουλτάνος στους ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεών του, όπως αυτή αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Σαμπάχ»,  είναι «να μην ανοίξουν πυρ πρώτα τα τουρκικά πλοία. Να περιμένουν την αντίδραση των ελληνικών και αναλόγως να κινηθούν». Πράγμα το οποίο σημαίνει  ότι θα αποπειραθεί να παραβιάσει τα χωρικά μας ύδατα και να φθάσει κοντά στην ακτή με συνέπεια να τεθεί το εξής δίλημμα  στην πολιτική ηγεσία του τόπου και στις Ένοπλες μας Δυνάμεις μας: Εξευτελισμός και συνθηκολόγηση ή αναγκαία απάντηση και σύρραξη.

Φαινομενικά οι φωτιές που ξέσπασαν την Τετάρτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες στις  Μυκήνες, στην Νέα Μάκρη και βεβαίως στην Μόρια – η οποία αποδίδεται στον φόβο των μεταναστών για τον κορωνοϊό – δεν έχουν σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Φαινομενικά δεν είχαν και το 1992  στην Σάμο. Και το 2007 στην Αρχαία Ολυμπία. Ωστόσο Τούρκος αξιωματικός  μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν με την επιχείρηση «Βαριοπούλα», είπε προσαγόμενος σε δίκη στην Άγκυρα μπροστά στις κάμερες: «Όταν μου ζητούσατε να βάζω φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός;». Και μόνο το παρελθόν, μας υποχρεώνει να αναζητούμε κάθε αίτιο.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα δεν πρέπει να περνά τέλος απαρατήρητη και μια ενδιαφέρουσα δήλωση του αναπληρωτού Υπουργού Οικονομίας Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος  έκανε λόγο, αναφερόμενος στα δημοσιονομικά της χώρας μας για «πολεμική οικονομία». Όπως σημείωσε «έχουμε μπει σε κατάσταση πολεμικής οικονομίας καθώς η Ελλάδα εκτός από τον κορωνοϊό έχει και το μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά».

Υ.Γ. Η επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Μόρια στην κυβέρνηση την ώρα που η χώρα δέχεται επίθεση, συνιστά απλώς θλιβερή παραφωνία. Και ενισχύει δυστυχώς τα δυτικά εκείνα ΜΜΕ που είναι με τις πέννες ανά χείρας για να επιτεθούν στην χώρα μας με αιχμή τα ανθρώπινα δικαιώματα.

πηγή: «ΕΣΤΙΑ»