Σφοδρή επίθεση κατά τουρκικών θέσεων έχει εξαπολύσει ο συριακός στρατός



Η Άγκυρα μπορεί να επιδόθηκε χθες (Σάββατο) σε ψυχολογικό πόλεμο κατά της Ελλάδας, δείχνοντας άρματα μάχης τα οποία μετέβαιναν από την Συρία στον Έβρο, όμως αυτό φαίνεται πως δεν βγήκε σε καλό στους Τούρκους. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται επισήμως από τις τουρκικές δυνάμεις, στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Να σημειωθεί ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες τους οποίους ο Ερντογάν «βάφτιζέ» μαχητές της ελευθερίας αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν δολοφόνοι του ισλαμικού κράτους, έκαναν κοινά γυμνάσια με τον τουρκικό στρατό ο οποίος είχε ακροβολιστεί σε αρκετές θέσεις στην συγκεκριμένη επαρχία της Συρίας.

Το τραγικό είναι ότι η Χίλαρι Κλίντον ενδυνάμωνε αυτή την προπαγάνδα του Ερντογάν και όλα τα δυτικά μέσα τα πρώτα χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Συρία, προσπαθούσα να παρουσιάσουν την κατάσταση ως δημοκρατική εξέγερση κατά του Άσαντ. Έπειτα ήρθαν τα ατράνταχτα ντοκουμέντα της ισλαμικής θηριωδίας κατά του συριακού λαού αλλά και οι επίσημες πλέον τοποθετήσεις Αμερικανών αξιωματούχων που συνέδεαν την δράση του ισλαμικού κράτους με την επίσημη Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση η κινητικότητα του συριακού στρατού αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη στρατιωτικά. Διότι ο στρατός της Συρίας είναι ένας στρατός που μάχεται εδώ και εννέα χρόνια απέναντι σε διάφορα μέτωπα, με έναν εχθρό ο οποίος δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να δολοφονήσει γυναίκες και παιδιά, να τρομοκρατήσει σε κάθε επίπεδο, να διαβρώσει κάθε λειτουργία του συριακού κράτους.

Και όμως στέκεται νικηφόρα απέναντι στην τουρκική εισβολή, στην δήθεν πανίσχυρη πολεμική μηχανή της Τουρκίας, η οποία ενώ είναι «καλογυαλισμένη» δεν τολμά να έρθεις ευθεία αντιπαράθεση με τον συριακό στρατό.