Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ μεταβαίνουν εκτάκτως από την Αθήνα στη Λέσβο: «Μαύρες επιχειρήσεις» από Τουρκμένους τζιχαντιστές;



Συναγερμός έχει σημάνει στην Λέσβο, έπειτα από τις φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ και έχουν καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του ΚΥΤ Μόριας, με την Ελληνική Αστυνομία να στέλνει ενισχύσει από την Αθήνα στη Λέσβο. 

Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος και αναμένεται να φτάσουν στο νησί στις 09:00.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί, ωστόσο όλοι οι αλλοδαποί (περίπου 12.000) που βρίσκονταν στο ΚΥΤ μετά τις πυρκαγιές είναι συγκεντρωμένοι εκτός της δομής, όπου φυλάσσονται και αναζητούνται λύσεις για τη στέγασή τους.
Τα χειρότερα σενάρια γίνονται πραγματικότητα στη Μόρια. Αποδεικνύοντας όμως, πως ενώ τα σενάρια υπήρχαν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση τους ήταν μηδενική.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός αλλοδαπών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

​Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό που έγινε στην Μόρια δεν είναι πρόβα τουρκικής «μαύρης επιχείρησης»; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν έδρασαν Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ ή καλύτερα Τουρκμένοι τζιχαντιστές οι οποίοι είναι συνειδησιακά και εθνικά Τούρκοι αλλά γράφονται λόγω διαβατηρίου ως Σύροι «πρόσφυγες»;

«Διερευνάται και ο τρόπος και τα αίτια που οδήγησαν στον εμπρησμό, διότι η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να δράσει όπως θα μπορούσε, καθώς την απέτρεψε όλη αυτή η έκρηξη και η αντίδραση στον οικισμό μετά την πληροφόρηση για θετικά κρούσματα. Δόθηκε πραγματική μάχη όλη νύχτα. Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επί της ουσίας ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί πως υπήρξε κάποιου είδους «μαύρη επιχείρηση».