Ισραηλινό ΜΜΕ'': ''Η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει Spike NLOS για τα Apache'''Διαπραγματεύσεις & για τον εκσυγρονισμό των F-16 & των Mirage''

Kαταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στα εξοπλιστικά της Ελλάδας. Μετά τα Rafale, έρχονται ενισχύσεις και για τα Αpache. 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Αθήνα διαπραγματεύεται με τους Ισραηλινούς τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής αεροπορίας.

Όπως αναφέρει ισραηλινό ΜΜΕ, μιλάμε για την ενίσχυση των ελικοπτέρων Apache με την εγκατάσταση πυραύλων Spike NLOS!

To ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει πως οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση και των αεροσκαφών F-16 και Μirage, εγκαθιστώντας σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, εξοπλίζοντας τους πιλότους της ΠΑ με ισραηλινά κράνη.  

Χαρακτηριστικά Spike NLOS  
Το Spike NLOS ενσωματώνει ηλεκτροπτικό σύνολο για τον εντοπισμό στόχων και ασύρματη ζεύξη δεδομένων για την μετάδοση στον πύραυλο “οδηγιών” σε πραγματικό χρόνο από τον χειριστή. 

Ο πύραυλος, βάρους 71 κιλών εντός του κανίστρου εκτοξεύσεως, μπορεί να εμπλέξει στόχο είτε απευθείας μετά την εκτόξευσή του, ή στην πορεία να δεχθεί αλλαγές από τον χειριστή και να επανακατευθυνθεί σε νέο στόχο. Σε κάθε περίπτωση, η ακρίβεια πλήγματος είναι κορυφαία.  

Το οπλικό σύστημα θεωρείται ότι αλλάζει τους “κανόνες του παιχνιδιού” (game changer) χάρη και στην μεγάλη επίδοση βεληνεκούς. Ενώ το βεληνεκές οριζόταν σε 25 χλμ., που είναι ήδη μία πολύ μεγάλη επίδοση, τα τελευταία έτη ο κατασκευαστής αναφέρει βεληνεκές 32 χλμ., προφανώς λόγω της διαθέσεως νέων τύπων πολεμικής κεφαλής μικρότερου βάρους. ΠΗΓΗ