Ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής στην ΧΧΙV ΤΘΤ στο Λιτόχωρο



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, μετέβη στο Λιτόχωρο, όπου παρέστη στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων Οπλιτών Θητείας της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες, προκλήσεις και στόχους της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

Σε ομιλία του προς τους νεοσύλλεκτους Οπλίτες Θητείας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Υπό τη σκέπη της Πολεμικής Σημαίας δώσατε τον Στρατιωτικό Όρκο τιμής και αφοσίωσης προς την Πατρίδα και ενταχθήκατε επίσημα στη στρατιωτική οικογένεια.

Ο όρκος δεν αποτελεί µόνο ηθική δέσμευση, αλλά και αόρατο δεσμό µε όσους υπερασπίσθηκαν τις αξίες του Έθνους κατά την ιστορική πορεία του. Αναλύστε τον µε προσοχή και θα βρείτε σε κάθε φράση τη συνισταμένη των υποχρεώσεών σας.

Η κατάταξή σας στις τάξεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί µεν συνταγματικό καθήκον, αλλά ταυτόχρονα είναι και η ύψιστη τιμή και δικαίωμα που έχετε ως πολίτες.

Η θητεία αποτελεί για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μια Χώρα µε μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό µας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή της ισχύος μας. Σας διαβεβαιώ ότι είστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντός µας και υπάρχει διαρκής ανησυχία ώστε να σας παρέχουμε όλα τα εφόδια για να γίνετε άξιοι μαχητές.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στους μήνες της θητείας σας είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες µε αισιοδοξία, χαμόγελο στην καθημερινότητα και θετική σκέψη. Να σας διακατέχει το πνεύμα του «μπορώ κι εγώ», καθώς και του νικητή. Οπλιστείτε µε υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου.

Πορευθείτε µε πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, έχοντας ως πυξίδα τις στρατιωτικές αρετές και αξίες. Συμμετέχετε µε ζήλο, ενθουσιασμό και µε όλες σας τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της στρατιωτικής σας εκπαίδευσης.

Επιθυμώ, στο πρόσωπο του καθένα από εσάς, να ευχαριστήσω τους γονείς – που δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης – οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους.

Νέοι Στρατιώτες,

Κληθήκατε να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στην Πατρίδα και να συμβάλλετε στην προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της. Η Εθνική άμυνα απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συνοχή που στηρίζεται στην ενσυνείδητη πειθαρχία.

Πρέπει να αισθάνεστε εξαιρετικά υπερήφανοι και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσετε τι σημαίνει να φοράτε την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη.

Να θυμάστε πως ό,τι αξίζει στη ζωή είναι δύσκολο και πως οι ευθυτενείς άνθρωποι δεν μοιρολατρούν και αντιμετωπίζουν µε γαλήνη την κάθε δυσκολία.

Σας εύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη, γόνιμη και δημιουργική στρατιωτική θητεία».

Μετά την ορκωμοσία των Οπλιτών Θητείας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Βουλευτή Πιερίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο.