«Επεισόδιο» στον Ο.Η.Ε. – Αποχώρησε το Ισραήλ από την αίθουσα, στα άκρα οι σχέσεις με Τουρκία (vid)



Κατά της «Συμφωνίας του Αβραάμ» η Άγκυρα…
Στα άκρα οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ! Ο πρεσβευτής του εβραϊκού κράτους στον Ο.Η.Ε, Gilad Erdan, έφυγε την στιγμή που ο πρόεδρος της γείτονας, Ταγίπ Ερντογάν, μιλούσε για τις πολιτικές «καταπίεσης, βίας και εκφοβισμού» του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός πως η Τουρκία, κάνει χειρότερα εναντίον της Κύπρου και των Κούρδων.

Η απόφαση για αποχώρηση ελήφθη σε συνεννόηση με το Τελ Αβίβ.

Η εν λόγω ενέργεια δείχνει φυσικά πως οι σχέσεις των δύο κρατών βρίσκεται σε χείριστο σημείο, με την Ελλάδα να έχει αξιοποιήσει την εν λόγω συγκυρία.

«Το βρώμικο χέρι που φτάνει στην Ιερουσαλήμ, όπου συνυπάρχουν τα ιερά των τριών μεγάλων θρησκειών, αυξάνει συνεχώς το θάρρος του. Ο παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται στις πολιτικές καταπίεσης, βίας και εκφοβισμού του Ισραήλ για περισσότερο από μισό αιώνα», δήλωσε ο Ενρτογάν, ενώ επιτέθηκε και στην «Συμφωνία του Αβραάμ», το σχέδιο ειρήνης του Τραμπ, το οποίο απομονώνει την Τουρκία στην περιοχή, όσο η Άγκυρα επιμένει στο να επεκταθεί στην Μεσόγειο εις βάρος διεθνών και τοπικών συμφερόντων.

«Η συμμετοχή ορισμένων χωρών της περιοχής σε αυτό το παιχνίδι δεν σημαίνει τίποτα πέρα ​​από την εξυπηρέτηση των προσπαθειών του Ισραήλ να διαβρώσουν βασικές διεθνείς παραμέτρους. Έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ανοίξουν πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ, κατά παράβαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου. Χρησιμεύουν μόνο για να καταστήσουν την σύγκρουση πιο περίπλοκη με τις ενέργειές τους», σημείωσε χαρακτηριστικά σε σχέση με την «Συμφωνία του Αβραάμ» ο Ερντογάν.

Δείτε τον Πρέσβη του Ισραήλ να αποχωρεί, κουνώντας το κεφάλι φανερά ενοχλημένος:


ΠΗΓΗ