«Θα το πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα» λένε οι συγγενείς του 18χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από τον 64χρονο



Ο ηλικιωμένος ο οποίος χθες είδε έναν νεαρό Ρομά να μπαίνει στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης για να ληστέψει και τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του, υποστηρίζει ότι τον είδε στην αυλή και του έριξε με την καραμπίνα για εκφοβισμό και όχι για να του κάνει κακό.

Στην ευρύτερη περιοχή το κλίμα είναι τεταμένο καθώς οι συγγενείς γείτονες και φίλοι του νεαρού ζητούν εκδίκηση με... αίμα καθώς το συμβάν να εξελίσσεται πλέον για τους ίδιους σε «βεντέτα»: «Θα το πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Τι έφταιγε το παιδί;».

Προφανώς είναι πολύ φυσιολογικό να μπαίνει κάποιος σε ξένη ιδιοκτησία...

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι Ρομά που ήταν μαζί με τον νεαρό ισχυρίζονται πως μπήκε στο κτήμα του ηλικιωμένου για να «μαζέψει απλά μερικά λεμόνια και όχι για να ληστέψει!».

Ο ηλικιωμένος που είδε τον νεαρό να μπαίνει στο σπίτι του υποστηρίζει πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και πως έριξε για εκφοβισμό.

Αυτοί τουλάχιστον ήταν οι χθεσινοί ισχυρισμοί του στους αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα.

Το θύμα των πυροβολισμών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας εκεί όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Χθες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως ένα λευκό βαν εθεάθη λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα έξω από τα σπίτια της περιοχής όπου διαδραματίστηκε το συμβάν.

Οι ίδιες πληροφορίες τόνιζαν πως στο βαν επέβαιναν τρεις Ρομά, οι οποίοι τελικά μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να τον ληστέψουν τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα του. Τότε έγινε συμπλοκή, ο 64χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό στην κοιλιά και τον θώρακα. Οι άλλοι δύο Ρομά φέρονται να ήταν εκείνοι οι οποίοι αμέσως τον πήραν στα χέρια τους και τον έβγαλαν από το σπίτι με μεγάλη ταχύτητα καθώς αιμορραγούσε και έπρεπε να διακομιστεί στον νοσοκομείο.

Από χθες στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός ηλικίας 17-18 ετών πάνω από 70 άτομα, κυρίως συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι φώναζαν και είχαν συνεχόμενες αντεγκλήσεις με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου.

Οι αρμόδιες αρχές κατάλαβαν γρήγορα πως η κατάσταση θα ξεφύγει. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες το απόγευμα συγκεντρωμένοι Ρομά στο σπίτι του άτυχου νεαρού, “ξέσπασαν” σε καταστήματα της περιοχής ενώ σημείωσαν και ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Λίγο αργότερα ομάδα άλλων Ρομά κινήθηκε προς την Πιπερίτσα. Σ’ όλη την περιοχή ελήφθησαν χθες “δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας και όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρισκόταν κυριολεκτικά “επί ποδός” καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, κατέφθαναν συνεχώς στην περιοχή ενισχύσεις από τις γύρω περιοχές. Χθες μάλιστα διακινήθηκαν πληροφορίες και για ενίσχυση των δυνάμεων με διμοιρίες των ΜΑΤ απ’ την Αθήνα.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στο σημείο να κόψουν τη διέλευση αυτοκινήτων τόσο στο κόμβο της Μεσσήνης προς Μελιγαλά όσο και πριν τη διασταύρωση Καρτερόλι με Πιπερίτσα. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και σε βάρος του 64χρονου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία και οπλοχρησία.