Το «ευχαριστώ» του ΓΓ Εθνικής Άμυνας στο πολιτικό προσωπικό: «Μας κάνατε περήφανους»



Ευχαριστήρια επιστολή προς το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της 10ης Αυγούστου, με το οποίο τέθηκαν σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Τουρκία, απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου.
 
Στην επιστολή του ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για την αντιμετώπιση «μιας ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης» σε σχέση με την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. «Στο πλαίσιο αυτό του ύψιστου εθνικού καθήκοντος το πολιτικό προσωπικό κλήθηκε να συμμετάσχει για πρώτη φορά ισότιμα με το στρατιωτικό προσωπικό στη δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό!! Και ιδιαίτερα σημαντικό», σημειώνει στην επιστολή του, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι η κινητοποίηση και ετοιμότητα του προσωπικού, πολιτικού και στρατιωτικού, έγινε εν μέσω θέρους.
 
Το προσωπικό στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων
 
«Στη δύσκολη αυτή συγκυρία και εν μέσω θερινών αδειών η συντριπτική πλειοψηφία ανταποκρίθηκε χωρίς καθυστέρηση και χωρίς δικαιολογίες με αίσθημα ευθύνης στην άμεση επιστροφή ως είχε υποχρέωση στην Υπηρεσία. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και μαζί με τις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων μας κάνατε υπερήφανους», τονίζει ο κ. Οικονόμου και αναφέρει ότι η στάση αυτή του προσωπικού υπήρξε γι’ αυτόν ηθική δικαίωση. «Δεσμεύομαι να συνεχίσω να είμαι αρωγός και συμπαραστάτης. Σας σφίγγω το χέρι καθενός και καθεμιάς και σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά», καταλήγει.
 
Σημειώνεται ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Το παραπάνω ποσό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, είναι επιπρόσθετο της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου.