Ρωσικά μαχητικά εξαϋλωσαν τζιχαντιστές στην Συρία: Πήγαιναν στο Αρτσάχ!

Ρωσικά μαχητικά εξαϋλωσαν τζιχαντιστές στην Συρία: Πήγαιναν στο Αρτσάχ!Το μακρύ χέρι του Ερντογάν "εισέβαλε" στην χώρα των Αζέρων και ελέγχει κρίσιμες υποδομές

Ο Πούτιν αποφάσισε να δράσει επιτέλους στο Ναγκόρνο και έτσι μετά την ειρηνευτική σύνοδο στην Μόσχα ανάμεσα σε Αρμενίους και Αζέρους, έδωσε εντολή για την καταστροφή όλων των στρατοπέδων εκπαίδευσης των Τζιχαντιστών με προορισμό το Aρτσάχ (Ναγκόρνο), ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες φέρουν την περιβόητη τουρκική εταιρεία μισθοφόρων SADAT και την MIT να “αλωνίζουν” τόσο στον θύλακα του Ναγκόρνο όσο και στο κράτος των Αζέρων.

Συριακές πηγές ανέφεραν ότι μετά την αποστολή εκατοντάδων Τουρκμένων μαχητών από την επαρχία Ιντλίμπ στο Αζερμπαϊτζάν, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση απέκτησε τις συντεταγμένες των στρατοπέδων εκπαίδευσης των Τζιχαντιστών στην Συρία, και λίγες ώρες αργότερα, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν επιτυχώς αυτές τις περιοχές.

«Το πρόγραμμα εκπαίδευσης όμως των ισλαμιστών τρομοκρατών που προορίζονται για τον Καραμπάχ συνεχίζεται. Για αυτό και οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διεξάγουν  αποστολές αναγνώρισης για τον εντοπισμό όλων των στρατοπέδων που βρίσκονται στο συριακό έδαφος αλλά και στο Ναγκόρνο, ή οπουδήποτε αλλού.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μεταξύ των δεδομένων που ελήφθησαν υπάρχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με τα στρατόπεδα εκπαίδευσης ισλαμιστών μαχητών και στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Οι περισσότερες από τις πληροφορίες που ελήφθησαν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη θέσεων διοίκησης, στρατόπεδα εκπαίδευσης και άλλες εγκαταστάσεις υποδομής παράνομων ένοπλων ομάδων", αναφέρει το ρωσικό κανάλι Russkaya Vesna.

Πληροφορίες του συριακού παρατηρητηρίου ανεβάζουν το σύνολο των νεκρών Τζιχαντιστών σε 107.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών φιλότουρκων μισθοφόρων που πολεμούν στο Ναγκόρνο αυξάνεται, ακτιβιστές του SOHR έχουν τεκμηριώσει το θάνατο 26 Σύριων ισλαμιστών μαχητών που σκοτώθηκαν μόνο τις τελευταίες 48 ώρες σε μάχες.

Κατά συνέπεια, ο συνολικός αριθμός των νεκρών φιλότουρκων Τζιχαντιστών στη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας έφτασε τους 107.

Από την άλλη πλευρά, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει πάνω από 400 μαχητές της οργάνωσης «Σουλτάνος Μουράτ» και «Αλ-Χαμάτ», καθώς άλλες φατρίες στο τουρκικό έδαφος, προκειμένου να μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν τις επόμενες ώρες και ημέρες, παρά την ειρηνευτική προσπάθεια της Μόσχας ενδεικτικό των σχεδίων του Ερντογάν για την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ισλαμιστών μαχητών που έφτασαν στο Αζερμπαϊτζάν έχει αυξηθεί σε 1.450, αφού η τουρκική κυβέρνηση έστειλε μια παρτίδα περίπου 250 μαχητών την περασμένη εβδομάδα.

Πριν από λίγες ημέρες, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι η τουρκική εταιρεία ασφαλείας SADAT και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT, συνεχίζουν να μεταφέρουν και να εκπαιδεύουν μεγάλο αριθμό ισλαμιστών μαχητών για να συμμετάσχουν στις μάχες στον θύλακα του Ναγκόρνο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική SADAT και η MIT έχουν αναλάβει την «φύλαξη των πετρελαιοπηγών και άλλων εγκαταστάσεων » στο Αζερμπαϊτζάν.

Έτσι το μακρύ χέρι του τουρκικού εθνικισμού η εταιρεία SADAT  σε αγαστή συνεργασία με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MIT) ελέγχουν το κράτος των Αζέρων, προβάλλοντας την τουρκική ισχύ έναντι της Μόσχας σε μια περιοχή που συνορεύει με την ρωσική ομοσπονδία.

Η συνέχεια θα είναι σίγουρα συναρπαστική το επόμενο διάστημα με πολλές πιθανές εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα στα οποία συγκρούονται ρωσικά και τουρκικά συμφέροντα.