Στη Βουλή έφτασε το θέμα της αδικίας των ΗΕΕ για το Στρατό Ξηράς



Αδικία και διακρίσεις στην καταβολή των Ημερών Εκτός Έδρας στα στελέχη του Στρατού Ξηράς

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε Αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας την αδικία σε σχέση τις Ημέρες Εκτός Έδρας που ορίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού ως αποζημίωση του προσωπικού του Στρατού Ξηράς για την αυξημένη επιφυλακή λόγω της ελληνοτουρκικής κρίσης σε σχέση με τα καθοριζόμενα ποσά που θα αποδοθούν από τα άλλα δύο Γενικά Επιτελεία στο προσωπικό τους. 

Την Αναφορά συνυπέγραψε και η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου.

Διαβιβάζοντας σχετική ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου, αναφέρουν ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το προσωπικό της 111 ΠΜ θα λάβει δικαίως 12 ήμερες εκτός έδρας, ενώ το προσωπικό των  σχηματισμών της 32ΤΑΞΠΖΝ  και της 1ης ΤΑΞΑΣ θα λάβει μόνο 5 ημέρες εκτός έδρας.

Οι Βουλευτής υπογραμμίζει ότι πέραν του ότι η αποζημίωση που καθορίστηκε από το ΓΕΣ για τα στελέχη Στρατού Ξηράς είναι εξαιρετικά χαμηλή, αδικεί και υποβαθμίζει ευθέως την προσφορά τους, και επιδρά αρνητικά στο ηθικό τους.

Για τους λόγους αυτούς, στηρίζει το αίτημα της Ένωσης για την επανεξέταση – αύξηση της αποζημίωσης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση στην αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού μεταξύ των τριών Όπλων.