ΠΟΕΣ προς ΥΠΕΘΑ: Προστατέψτε τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους από τον Covid-19



Π.Ο.Ε.Σ. - Μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19

ΘΕΜΑ : Μέτρα Πρόληψης κατά του Covid-19

Αγαπητές συναδέλφισσες – αγαπητοί συνάδελφοι.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, μέσα από τις ανακοινώσεις και τα καθημερινά δελτία του ΕΟΔΥ, για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας, διανύουμε το δεύτερο και σοβαρότερο κύμα της νόσου, εξαιτίας της οποίας καταγράφονται καθημερινώς θάνατοι συμπολιτών μας.

Ως οι θεσμικοί εκπρόσωποι των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών, θεωρούμε ως απολύτως βέβαιο ότι η προσοχή σας είναι ιδιαιτέρως τεταμένη και τηρούνται όλα εκείνα τα προστατευτικά μέτρα που συνιστά και λαμβάνονται η συντριπτική πλειοψηφία της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η υγεία σας, όσο και η υγεία των συγγενικών και φιλικών σας προσώπων.

Η όποια πίεση ασκείται από μέρους μας στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία για παροχή υλικών, μέσων και διοικητικών μέτρων προστασίας έναντι της διασποράς του κορωνοϊού, θα πέφτει στο κενό, όσο δεν ενστερνιζόμαστε όλοι μας τη σημασία και τη σπουδαιότητα τήρησής τους.

Το επόμενο διάστημα η κοινωνία μας αναμένεται να πληγεί σφόδρα από την επέλαση της νόσου και εάν δεν λάβουμε σήμερα κιόλας όλα τα απαιτούμενα ατομικά μέτρα προστασίας και δεν τηρήσουμε τους ενδεδειγμένους και υποδεικνυόμενους κανόνες, το υγειονομικό μας σύστημα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Ο χρόνος που διανύουμε μάς έχει φέρει αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις (μεταναστευτικό, πρώτο κύμα κορωνοϊού, τουρκική προκλητικότητα κλπ) τις οποίες καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε με ιδιαίτερη επιτυχία, η οποία πιστώνεται αδιαμφισβήτητα σε κάθε μία και κάθε έναν σας ξεχωριστά. Όπως επιτυχώς ξεπεράσαμε τα παραπάνω, έτσι θα ξεπεράσουμε και αυτά που έρχονται.

Οι κ.κ. ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ και Αρχηγοί των ΓΕ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάληψη ενεργειών τους, οι οποίες θα παράξουν ένα ικανό σχέδιο αντιμετώπισης της διασποράς του Covid-19, βασιζόμενο σε ιατρικά επιστημονικά δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες και συνθήκες που διαμορφώνονται στα στρατόπεδα, προστατεύοντας το προσωπικό των ΕΔ και τις οικογένειές τους.