Συναγερμός στο Αιγαίο - Άγκυρα: ''Το Oruc Reis ξεκίνησε έρευνες''

Συναγερμός στο Αιγαίο - Άγκυρα: ''Το Oruc Reis ξεκίνησε έρευνες''Oι στιγμές είναι πλέον κρίσιμες με την Τουρκία να πραγματοποιεί κανονική εισβολή. Πλέον η Αθήνα καλείται να πάρει αποφάσεις πριν είναι αργά, καθώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει φοβισμένη και περιμένει την βοήθεια της ΕΕ. 

Η στρατιωτική ηγεσία ξέρει τι πρέπει να γίνει και θα πρέπει το Μ. Μαξίμου να δώσει το ''πράσινο φως'' για χτύπημα κατά των Τούρκων, τα πράγματα πλέον είναι απλά!

«Το Oruc Reis έφτασε στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες και σήμερα αρχίζουμε να παίρνουμε τα πρώτα σεισμικά σήματα».

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αστεία απάντηση της Αθήνας 

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση τούρκου αξιωματούχου. Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Πρόκειται για σοβαρότατη κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας», είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι «μόνο αν αποσυρθεί το Oruc Reis θα ξαναρχίσει ο διάλογος».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα θέσει θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής.

Δηλώσεις-''βόμβα'' από Ντόρα Μπακογιάννη
 
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, φιλοξενήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στην κλιμακώμενη κατάσταση με την Τουρκία ενώ μίλησε και για τη συζήτηση (με πρόταση και του Αλέξη Τσίπρα) για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση. Έχουμε ένα δύσκολο τρίμηνο μπροστά μας. Εμείς, μαζί με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, είχαμε θέσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τον διάλογο: τις διερευνητικές επαφές με σκοπό την συζήτηση της υφαλοκρηπίδας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας το οποίο όμως θα ασκηθεί από εμάς όταν το κρίνουμε αναγκαίο και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά. Όμως δεν πρέπει να γίνει σπασμωδικά ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής. Θα ήταν μέγα σφάλμα να παρασυρθούμε από συναισθήματα και να πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας», ανέφερε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε επίσης πως: «δεν αποκλείεται να υπάρξει μια πιο αποφασιστική παρέμβαση των ΗΠΑ και αυτό διότι ο Τραμπ δεν επιθυμεί την διάλυση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη φάση των αμερικανικών εκλογών.

Οι ΗΠΑ έχουν πλέον μια πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στην Τουρκία.Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για εμάς και αυτό φαίνεται από την πρόσφατη δήλωση του State Department.»