ΚΙΝ.ΑΛ.:«ΑΝΆΓΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΊΤΟΥΣ ΑΣΣΥ ΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΩΝ 1990-91-92»



Στην Ολομέλεια της Βουλής, πρόσφατα, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, δεσμεύτηκε, να επιλύσει οριστικά το ζήτημα εκατοντάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσον αφορά στην ανάγκη Τροποποίησης Νομοθεσίας για τους Αποφοίτους ΑΣΣΥ Τάξης 1992/Καταταγέντων 1990, μέσω τροποποίησης άρθρου σχετικής νομοθεσίας, ώστε να μπορούν να κριθούν και να προαχθούν στον επόμενο βαθμό άμεσα.

Οι ημερομηνίες εντός των οποίων έπρεπε να κριθούν και να προαχθούν στον επόμενο βαθμό οι εν λόγω Αξιωματικοί των ΕΔ έχουν ήδη παρέλθει και απαιτείται άμεσα οριστική επίλυση του θέματος, ώστε να δρομολογηθούν προς κρίση και προαγωγή οι εν λόγω Αξιωματικοί που έχουν συμπληρώσει όσα ο νόμος ορίζει.

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τη δέσμευσή του κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για ρύθμιση του θέματος για την ανάγκη Τροποποίησης Νομοθεσίας για τους Αποφοίτους ΑΣΣΥ Καταταγέντων 1990 να γίνει το συντομότερο.

Επιπρόσθετα, αναμένουμε την επίλυση του αντίστοιχου προβλήματος των καταταγέντων ΑΣΣΥ 1991 και 1992 από τον Υπουργό, ο οποίος, κατά τη διενέργεια της προαναφερθείσας συζήτησης, υποσχέθηκε ότι, αφού το πνεύμα που διαπνέει τη λύση των καταταγέντων 1991 και 1992 είναι παρόμοιο με την αντίστοιχη για τους καταταγέντες ‘90, αναζητείται λύση και με την ίδια λογική που βρίσκεται λύση για τους καταταγέντες 1990, θα βρεθεί και για τους καταταγέντες ’91 και ‘92.

Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι συνεχώς κοντά στα στελέχη των ΕΔ, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματός τους, ώστε αυτά να δύνανται απερίσπαστα να εκτελέσουν την αποστολή τους στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της μαχητικής ικανότητας των ΕΔ.

Για τον Τομέα Άμυνας
 
Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας