Επανέρχεται ο Δαβάκης για τους ΑΣΣΥ 1990



Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας και π. ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με την πορεία επίλυσης της ασάφειας στο χρόνο υπολογισμού των ετών υπηρεσίας των αξιωματικών που προέρχονται από ΑΣΣΥ και μέχρι τις 31/12/2015 συμπλήρωσαν 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

Σχετικά με την ανωτέρω Ερώτηση, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Με Ερώτηση που κατέθεσα στις 3.12.2019 είχα θέσει υπ’ όψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, το θέμα της ασάφειας που υπάρχει σχετικά με το χρόνο υπολογισμού ετών υπηρεσίας αξιωματικού των αποφοίτων ΑΣΣΥ 1990.

Στην από 19.12.2019 απάντησή του, ο υπουργός είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα και με είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να εξετάσει την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Με τη σημερινή μου Ερώτηση επαναφέρω το θέμα, θέτοντας το ερώτημα του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η εν λόγω ρύθμιση.

Γνωρίζοντας τη μεγάλη ευαισθησία που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποδίδει στα ζητήματα που αφορούν στη δίκαιη και ορθολογική μεταχείριση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαι σίγουρος ότι η ανταπόκριση θα είναι άμεση και ότι θα δοθεί σύντομα λύση και σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.