Χ.Ακάρ: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι στις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου»Με προκλητικό τρόπο απαντά στις δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι στις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σθεναρά: «προσπάθειες περιορισμού των δικαιωμάτων της στη Ανατολική Μεσόγειο απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

H σημερινή δήλωση Ακάρ, αποτελεί απάντηση στα όσα δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, για περεταίρω αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα. Δηλώσεις που δεν πέρασαν απαρατήρητες στην Τουρκία. 

«Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε ο ένας τον άλλο σε ό,τι αφορά τις αμυντικές σχέσεις. Να αντιμετωπίσουμε από κοινού όσους απειλούν την ειρήνη στην περιοχή» δήλωσε ο Σίσι στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.