Οι αριθμοί κρουσμάτων οδηγούν στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων ακόμα και τη Δευτέρα



Όλα δείχνουν πως είναι θέμα ημερών και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων. Τα 3.316 κρούσματα, οι 50 θάνατοι που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, αλλά και η συνεχής άνοδος στους διασωληνωμένους δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση.

Τη στιγμή που η χώρα είναι σε οριακή κατάσταση, με τις κλινικές ΜΕΘ να γεμίζουν ασφυκτικά και τα κρούσματα να αυξάνονται παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, η κυβέρνηση έχει κι άλλα «όπλα» στην φαρέτρα της για να μην... ζήσουμε σκηνές Ιταλίας. Και καλό θα είναι να πάρει αυτά τα μέτρα άμεσα, καθώς η υγεία είναι πάνω από όλα!

Πριν αυστηροποιήσει ακόμα περισσότερο την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ, το μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση και ίσως ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα, Παρασκευή είναι το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων. Μέτρο που θα ισχύει από τη Δευτέρα (16/11).

Άλλωστε σήμερα, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «λουκέτο» σε νηπιαγωγεία και δημοτικά λέγοντας πως, «εάν στις επόμενες μέρες δεν δούμε βελτίωση κυρίως στη Θεσσαλονίκη τότε θα ζητήσουμε να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία». Σημείωσε όμως πως δεν θέλει να προτρέξει.

Το πρωί της Πέμπτης, η Υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αν και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων ωστόσο καθώς τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι ανεβαίνουν δεν αποκλείεται να υπάρξει εισήγηση και άμεση εφαρμογή της απόφασης.