Οι Αζέροι στρατηγοί δεν θέλουν να διατάζονται από τους Τούρκους

Οι Αζέροι στρατηγοί δεν θέλουν να διατάζονται από τους ΤούρκουςΜεγάλη είναι η δυσαρέσκεια πολλών Αζέρων στρατηγών επειδή οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, στον πόλεμο ενάντια στους Αρμένιους, έχουν τεθεί υπό τουρκική καθοδήγηση, μεταδίδει ο λογαριασμός Wargonzo στην εφαρμογή Telegram και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, κάνοντας λόγο ακόμα ακόμα και για πιθανή στάση κατά του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ.
 
Οι Αζέροι είναι Τούρκοι αλλά σιίτες στο θρήσκευμα, σε αντίθεση με τους Τούρκους της Τουρκίας που είναι κυρίως σουνίτες.

Οι αξιωματικοί του Αζερμπαϊτζάν, που είναι σιίτες, έχουν εξοργιστεί από το γεγονός ότι οι άνδρες τους στο μέτωπο του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθοδηγούνται κυριολεκτικά από τουρκικές ειδικές υπηρεσίες και από Τούρκους στρατιωτικούς καθώς και από φιλοτουρκικές τρομοκρατικές ομάδες μιας ριζοσπαστικής σουνιτικής πτέρυγας.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, φέρεται να χάνει τον έλεγχο της κατάστασης στη χώρα.

Τώρα μια διακλαδική σύγκρουση δημιουργείται στο περιβάλλον του, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Αρμενίας.

Η φυλή Πασάγιεφ –από την οποία προέρχεται η σύζυγός του- απαιτεί την πλήρη απεξάρτηση από τον έλεγχο της Άγκυρας.

Παρεμπιπτόντως, τώρα, ο Αλίεφ προσπαθεί να εξαπατήσει τις φυλές του Αζερμπαϊτζάν, προσποιούμενος ότι έχει διάλογο με τη Μόσχα προκειμένου να αποφύγει μια ριζική και σκανδαλώδη διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος καταλαβαίνει απόλυτα, ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του Ερντογάν.

Ο ηγέτης του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται, τώρα, σε μια κατάσταση πολλαπλών πιέσεων, όπως σημειώνεται.