Η οξεία Αμερικανική αντίδραση για τον “Ποσειδώνα” προκαλεί μόνο χαμόγελο στη Ρωσία



Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Κοροτσένκο, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, έδειξε την αδυναμία του Αμερικανικού στρατού μπροστά στον Ρωσικό Ποσειδώνα.

Το Πεντάγωνο δεν έχει καμία ευκαιρία να αντιταχθεί σε τίποτα στο ρωσικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα “Ποσειδώνας” με πυρηνικό σταθμό και κεφαλή. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Κοροτσένκο ήρθε σε μια τέτοια γνώμη, σύμφωνα με το FBA “Economics Today”. Ως επιβεβαίωση της γνώμης του, αναφέρθηκε στις ανησυχίες που εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Διεθνή Ασφάλεια και τη Μη Διάδοση Christopher Ford κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σεμινάριο του American Bar Association.

“Οι Αμερικανοί έχουν ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική αποτροπής των πυρηνικών της Ρωσίας”, δήλωσε ο Κοροττσένκο, και στη συνέχεια επεσήμαναν την εγκυρότητα των αμερικανικών φόβων: “Η έννοια των συγκροτημάτων του Ποσειδώνα περιλαμβάνει τον εξοπλισμό αυτών των υποβρύχιων μη επανδρωμένων οχημάτων με εξαιρετικά ισχυρά πυρηνικά όπλα με σκοπό να προκαλέσουν ένα ραδιενεργό τσουνάμι στις παράκτιες πόλεις της Αμερικής.”

Εάν νωρίτερα Δυτικοί εμπειρογνώμονες συναγωνίστηκαν περιφρονητικά στα βίντεο κινουμένων σχεδίων που δείχνουν τις δυνατότητες των προηγμένων τύπων ρωσικών όπλων με “κινούμενα σχέδια”, τώρα είναι ήδη δυνατό να παρατηρήσουμε πώς προκύπτει μια απότομη αντίδραση στο Ρωσικό “Ποσειδώνα” από τους Αμερικανούς πολιτικούς.

Ως αποτέλεσμα, καθίσταται δυνατή η παρατήρηση του τρόπου με τον οποίο η προοπτική μιας τέτοιας εξέλιξης γεγονότων σε περίπτωση στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία αναγκάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες να «αμφιβάλουν» για τη συμμόρφωση αυτής της έννοιας με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση δείχνει για άλλη μια φορά μόνο την υποκρισία και τα διπλά πρότυπα των Αμερικανών, και η έντονη αντίδρασή τους στον Ποσειδώνα προκαλεί μόνο ένα χαμόγελο στη Ρωσία.

“Οι αναφορές της Ford στο διεθνές δίκαιο δημιουργούν χαμόγελο, δεδομένης της αποχώρησης της Ουάσινγκτον από τη Συνθήκη INF, της Συνθήκης για τους Ανοιχτούς Ουρανούς και του σαμποτάζ της επέκτασης της βασικής συμφωνίας START III, η οποία θα σταματήσει να λειτουργεί σε τρεις μήνες”, συνόψισε ο Κοροτσένκο.

 Νωρίτερα, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Μπαρανέτς πρότεινε ποια βάση των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ο πρώτος στόχος του Ποσειδώνα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο υλικό PolitPazl.

Δημοσιεύτηκε από: Giordano Bruno

https://politpuzzle.ru/177599-ostraya-reaktsiya-amerikantsev-na-posejdon-vyzyvaet-v-rossii-tolko-ulybku/