Φοβισμένος ο Τσαβούσογλου: Φτύνει και γλείφει την ΕΕ, παρακαλά τον Μπάιντεν, δική τους η ΑΟΖ λέειΕπίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ένα ακόμα ξέσπασμα αμετροέπειας, αλαζονείας και φόβου. Κυρίως φόβου, για το κακό που πλησιάζει να πέσει πάνω στην Τουρκία και να τη γονατίσει με τρόπο παραδειγματικό.
 
«Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τα λάθη της» δήλωσε επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, καλώντας την ΕΕ να «κατανοήσει την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση».

Ο φοβισμένος κουτοπόνηρος από τη μία πουλά «ισχύ» στην Ευρώπη και από την άλλη την εκλιπαρεί να μη σκάσει την τουρκική φούσκα με κυρώσεις.

Για αυτό θυμήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι ισλαμιστές της Άγκυρας την «ευρωπαϊκή πορεία» της Τουρκίας. Παίζουν θέατρο για να γλιτώσουν τις κυρώσεις.

Τους διαμήνυσε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας: κατήγγειλε την Τουρκία ότι παίζει θέατρο «καλής θέλησης»
Σαν φοβισμένο δίχως τιμή ανδράκι ο Τσαβούσογλου, πόσο μικρός φαίνεται στην πραγματική του υπόσταση, της χαμηλής καταγωγής, έχει πάρει εντολή από το αφεντικό του να κερδίσουν χρόνο, μέχρι να βρουν άκρη με τη νέα διοίκηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενώ η τουρκική οικονομία μπορεί να ανατιναχτεί ανά πάσα στιγμή.

Για παράδειγμα, εάν αυτή τη στιγμή συνέβαινε ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, έστω λίγων ωρών, η τουρκική οικονομία θα ανατιναζόταν ολοκληρωτικά.

«Μαξιμαλιστικά τα επιχειρήματα της Ελλάδας»
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γενί Ακίτ», ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια συζητώντας το διζωνικό, δικοινοτικό μοντέλο ομοσπονδίας του Κυπριακού».

Ανέφερε, επίσης, ότι εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες, είναι και η Τουρκία έτοιμη, ενώ υποστήριξε πως οι αντιρρήσεις της Ελλάδας για τις έρευνες του Oruc Reis δεν έχουν αξία.

Μάλιστα, είπε πως τυχόν αρνητική για την Άγκυρα απόφαση που θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής θα βλάψει την ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε εκ νέου «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις της Ελλάδας και τόνισε ότι οι τα τουρκικά ερευνητικά πλοία βρίσκονται σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Άνοιγμα προς Μπάιντεν
Την ίδια στιγμή, ο τούρκος υπουργός προχώρησε σε νέο «άνοιγμα» προς τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Η Τουρκία θα καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να οδηγήσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σε θετική κατεύθυνση βάσει στρατηγικών συμφερόντων» είπε το φοβισμένο ανδράκι Τσαβούσογλου.