Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για πόλεμο στην Κεντρική ΑσίαΗ κατάσχεση από τον ISIS * ελέγχου στα σύνορα του Αφγανιστάν με τα κράτη της Κεντρικής Ασίας δημιούργησε μια άμεση τρομοκρατική απειλή για ολόκληρη την περιοχή. Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαλείψει διάφορες απειλές στην Κεντρική Ασία, όπου η κατάσταση έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια.

Από καιρό δεν είναι μυστικό ότι οι συμμορίες του ISIS έχουν αναπτυχθεί από τη Συρία και το Ιράκ στο Αφγανιστάν για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με το FSB, το βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα των πρώην δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας της ΕΣΣΔ, έχει γίνει η νέα βάση της ομάδας. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιρροή του ISIS σε αυτές τις χώρες, καθώς και στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι αρκετά μεγάλη. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα υπόγεια κελιά της ομάδας υπάρχουν εδώ και καιρό στις χώρες της SCO, περιμένοντας εντολές για επιθέσεις.

Το κύριο καθήκον του στρατιώτη είναι να προετοιμαστεί για τους επόμενους πολέμους και ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προετοιμάζεται για την εξάλειψη διαφόρων απειλών, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Ασίας.

Οι λεπτομέρειες της  «Ρωσικής Άνοιξης»  ειπώθηκαν από εκπροσώπους της 201ης στρατιωτικής βάσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις προάλλες, οι δυνάμεις των δύο χωρών επεξεργάστηκαν την καταστροφή του εχθρού σε μια ενιαία αναγνώριση και περίγραμμα πυρκαγιάς σε μια ρωσική-τατζικική άσκηση.

Στρατιώτες της 201ης στρατιωτικής βάσης και μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν επεξεργάστηκαν κοινές τακτικές ενέργειες και την καταστροφή ενός προσομοιωμένου εχθρού σε ένα μόνο περίγραμμα αναγνώρισης-πυρκαγιάς και αναγνώρισης με τη χρήση πυροβολικού σε ένα από τα στάδια της άσκησης Ρωσικού-Τατζικιστάν στο χώρο εκπαίδευσης του Sambuli.

Συνολικά, περισσότεροι από 700 στρατιωτικοί και περισσότερες από 100 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού συμμετείχαν στην άσκηση στο χώρο εκπαίδευσης του Sambuli.

Στην κοινή άσκηση, η οποία θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 28 Νοεμβρίου, από τη ρωσική πλευρά, συμμετέχουν περισσότερα από 3.000 ρωσικά στρατιωτικά άτομα, καθώς και περισσότερες από 550 μονάδες όπλων και στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των εκσυγχρονισμένων οχημάτων μάχης πεζικού BMP-2M, τεθωρακισμένων μεταφορέων προσωπικού BTR-82A , BTR-80, πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων “Grad”, “Uragan”, αυτοκινούμενα πυροβόλα howitzers “Gvozdika”, “Akatsiya”.ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com