Απειλές από την Τουρκία: "Θα κάνουμε νηοψίες σε οποιοδήποτε ελληνικό πλοίο όπου και να βρίσκεται""Η Ελλάδα άνοιξε το κουτί της Πανδώρας"
Τραβάει ακόμη περισσότερο το σκοινί η Άγκυρα, μετά το περιστατικό με το χθεσινό φιάσκο της ΕΕ, που σας αναφέραμε νωρίτερα. Η 'Αγκυρα εμπόδισε γερμανική φρεγάτα, που συμμετέχει στην αποστολή «IRINI» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ελέγξει ύποπτο τουρκικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης.

Οι Τούρκοι έχουν "αφηνιάσει" με το γεγονός πως όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο Διοικητής της επιχείρησης «IRINI» είναι Έλληνας και πως αυτός έδωσε την εντολή για τον έλεγχο.

Δίνοντας συνέχεια στο γεγονός, στοχοποιούν ρητά τα ελληνικά εμπορικά πλοία, απειλώντας πως τα πολεμικά τους πλοία θα πραγματοποιούν νηοψίες, σε εμπορικά ελληνικά πλοία, όπου και να βρίσκονται!

Πιο συγκεκριμένα, οι δηλώσεις αυτές ξεκίνησαν από τον Ναύαρχος ε.α. Deniz Kutluk, ο οποίος τονίζει πως η Ελλάδα, "άνοιξε το κουτί της Πανδώρας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Από τώρα και στο εξής, το εμπορικό πλοίο με ελληνική σημαία μπορεί να ελεγθεί από το τουρκικό πολεμικό πλοίο οπουδήποτε στον κόσμο. Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει το ελεύθερο εμπόριο τρεις φορές από τώρα και στο εξής.


Στη συνέχεια, τα βάζει και με τη Γερμανια, κατηγορώντας την πως έκανε λάθος. "Μια σύμμαχος του ΝΑΤΟ έστειλε εχθρικούς κομάντο της σε πλοίο με τουρκική σημαία. Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για αυτό."


Ο Αντιναύαρχος Can Erenoğlu κάνει λόγο για... πειρατεία και απειλεί με βίαιες αντιδράσεις! "Αυτή η πράξη του γερμανικού πολεμικού πλοίου είναι ναυτική πειρατεία. Δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια τέτοια αναζήτηση χωρίς την έγκριση του κράτους σημαίας. Το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα τέτοιες επιχειρήσεις με έγκριση. Αυτή η λειτουργία της ΕΕ είναι παράνομη. Θα πρέπει να υπάρξει μια πολύ βίαιη αντίδραση."


Η Τουρκία, έστελνε εκατοντάδες όπλα στη Λιβύη, σπάζοντας το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στηρίζοντας την GNA και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους που είχε στείλει η Άγκυρα, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο την εμφύλια διαμάχη που είχε ξεσπάσει στη χώρα.