Αποκάλυψη Πέτσα: Έτσι θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα - Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο και εστίαση



Για το πότε θα γίνει η άρση των σκληρών περιοριστικών μέτρων και του lockdown μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι την εβδομάδα που διανύουμε λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικό επιτελείο, αναμένουν την σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα υπάρχει η προσδοκία για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα, «προσδοκούμε ότι κατά το τέλος της εβδομάδας η σταθεροποίηση θα αρχίσει να φαίνεται και σε μικρή κάμψη και μια ραγδαία υποχώρηση των κρουσμάτων από το τέλος αυτής της εβδομάδας αρχές της επομένης».

Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα ξεκινήσει ένα σχεδιασμό για το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία. «Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία».

Η άρση των μέτρων θα γίνει στη συνέχεια στο λιανεμπόριο ενώ η εστίαση σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα θα ανοίξει τελευταία. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα. Το οριστικό πλάνο θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας».

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με περιορισμούς και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Όπως επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας στο καλύτερο σενάριο τα καταστήματα αναμένεται, να ανοίξουν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση για ακόμα μια φορά προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα λέγοντας πως «σκοπός δεν είναι να μείνουμε πάντα κλεισμένοι αλλά να επιστέψουμε στην κανονική ζωή».