Η Αρμενία ζητά διεθνή έρευνα για την παρουσία ξένων μισθοφόρων στο Καραμπάχ

Η Αρμενία ζητά διεθνή έρευνα για την παρουσία ξένων μισθοφόρων στο ΚαραμπάχΟ πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ζήτησε διεθνή έρευνα για την παρουσία "μισθοφόρων και τρομοκρατών" στη ζώνη σύγκρουσης του Καραμπάχ, μετά από δηλώσεις των αρμενικών δυνάμεων ότι είχαν συλλάβει δύο Σύριους.

Ο Πασινιάν δήλωσε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook: "το Αζερμπαϊτζάν έχει καταφύγει στη βοήθεια μισθοφόρων για να λύσει τα ζητήματά του στον" τομέα της ασφάλειας", επισημαίνοντας ότι "έχουμε πειστικές αποδείξεις γι' αυτό".

Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή "μισθοφόρων και τρομοκρατών" για να πολεμήσουν στο Καραμπάχ "αποτελεί απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια του Αρτσάκ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) και της Αρμενίας, αλλά και για τη διεθνή ασφάλεια και το ζήτημα αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διεθνούς έρευνας".

Η αρμενική πλευρά είχε πει προηγουμένως ότι οι δυνάμεις της είχαν καταλάβει δύο μαχητές από τη Συρία στις ζώνες μάχης, σημειώνοντας ότι ο πρώτος από αυτούς προήλθε από τη Χάμα και ο δεύτερος από το Ιντλίμπ.