Διάγγελμα Μητσοτάκη: Lockdown στην Αττική ανακοινώνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Lockdown στην Αττική ανακοινώνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργόςΈτοιμος να πάρει καθοριστικές αποφάσεις ο πρωθυπουργός. Μοντέλο Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα. Κρίσιμη κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, τι θα ανακοινώσει στο έκτακτο διάγγελμα της Πέμπτης (5.11).

Τα χαρτιά του για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανοίγει την Πέμπτη (05.11) ο πρωθυπουργός με έκτακτες ανακοινώσεις που θα κάνει στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην ενημέρωση θα είναι παρών και ο λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα απαντήσει με τον πρωθυπουργό σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην απόφαση να θέσει σε lockdown την Αττική, στα πρότυπα της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις για κλιμακωτή αυστηροποίηση των μέτρων, που φτάνει μέχρι και το κλείσιμο σχολείων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν είναι ορατό, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο των Λυκείων όπως ακριβώς και στη συμπρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είχε δεχτεί δύο εισηγήσεις στις οποίες κλήθηκε να αποφασίσει. Πρώτο, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα ή καραντίνα μόνο στην Αττική, που φαίνεται να έιναι και η τελική του απόφαση.

Κυβερνητικής πηγές, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που καθιστά επιβεβλημένη την ανάληψη και την επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα».

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ισχύουν από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Αυξάνονται οι θάνατοι, πάει για νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων η χώρα
Το αρνητικό ρεκόρ της Τρίτης (4.11) με τα 2.166 νέα κρούσματα, αναμένεται να «σπάσει» την Τετάρτη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι αριθμοί θα είναι ιδιαίτερα αυξημένοι. Την ίδια ώρα, έχουν πληθύνει και οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα και αυτό που κάνει την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική είναι ο μεγάλος αριθμός των διασωλημένων.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα δεδομένα έχουν μπει στο «τραπέζι» και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, τις οποίες θα να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης (5.11).