Συνελήφθη επικίνδυνος Αλβανός δραπέτης οπλισμένος με Καλάσνικοφ



Έτοιμος για ένοπλη ληστεία φαίνεται πως ήταν ένας επικίνδυνος Αλβανός δραπέτης των φυλακών Δομοκού, ο οποίος αναζητούνταν εδώ και ενάμισι χρόνο και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στην Ηλεία από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Πύργου οπλισμένος με Καλάσνικοφ!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται με αυτοκίνητο και τον σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο, κατά την διάρκεια του οποίου βρήκαν μέσα στο όχημα το πολεμικό τυφέκιο και ένα γεμιστήρα με 30 φυσίγγια, ενώ πάνω στον οδηγό βρήκαν ένα ζευγάρι γάντια.

 Έτσι, του πέρασαν χειροπέδες και, από τον έλεγχο των εγγράφων του, προέκυψε ότι είχε εξαφανιστεί μετά από εξαήμερη άδεια που είχε λάβει από το κατάστημα κράτησης Δομοκού στις 24 Απριλίου του 2019.

Ο αλλοδαπός δραπέτης εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών και οκτώ μηνών που του είχε επιβληθεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, συμμορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα, διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφία, κατοχή παραχαραγμένου νομίσματος και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς!

Μετά την σύλληψή του προσήχθη στην Ασφάλεια Πύργου που διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθεί πού κρυβόταν όλο αυτό το διάστημα, αν σκόπευε να διαπράξει ληστεία ή άλλη έκνομη ενέργεια και αν διέθετε συνεργούς. 

Στο μεταξύ, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που του άσκησε δίωξη για απόδραση κρατουμένου και παράβαση του νόμου για τα όπλα και διέταξε να εγκλειστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.