Στρατηγός Φλώρος: Οποιοσδήποτε επιβουλέας θα το πληρώσει πολύ ακριβά



Σήμερα είναι η ημέρα που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, 21η Νοεμβρίου και η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων τα εμπεριέχει όλα.

Την αδιαμβησβήτηση ιστορία και τους αγώνες για την ελευθερία, γνωστών και κυρίως αγνώστων ηρώων, μηνύματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή ένας οργανισμός χιλιάδων ανθρώπων διατηρούν πολύ χαμηλά ποσοστά, αλλά ο Αρχηγός, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρει και τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση της αμυντικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο με νέα μέσα αλλά και σε έμψυχο δυναμικό.

Ωστόσο είναι χαρακτηριστικές οι πρωτροπές του Αρχηγού προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να μην ακούνε τις σειρήνες και τις απειλές οποιουδήποτε επιβουλέα.

Μην ακούσετε ποτέ τις Σειρήνες της ευκολίας. Μη δώσετε πότε σημασία σε γλώσσες που στάζουν χολή.

Προπαντός, μη φοβηθείτε ποτέ τις γεμάτες από κομπορρημοσύνη απειλές οποιουδήποτε επιβουλέα.

Αν κάνει το μοιραίο λάθος, έχουμε τη δύναμη να τον ξαφνιάσουμε δυσάρεστα, έχουμε την ικανότητα να τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά.

Έχουμε την ισχύ και τη θέληση να τον κάνουμε να νιώσει αμέσως στο πετσί του το τεράστιο σφάλμα του.

Η ψυχή του Έλληνα μαχητή και η τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας είναι σε θέση να φέρουν, την ώρα που θα χρειαστεί, το νικηφόρο αποτέλεσμα, αναγράφετε μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η ημερήσια Διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα που η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και της Μεγάλης Προστάτιδος όλων μας, το Έθνος τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην απόκτηση και διατήρηση της Ελευθερίας, της Ασφάλειας και της Αξιοπρέπειάς του.

Είναι η μέρα της δικής μας γιορτής, η μέρα που με υπερηφάνεια, συγκίνηση και υπέρτατο σεβασμό θυμόμαστε όλους εκείνους τους υπέροχους Έλληνες, επώνυμους και ανώνυμους, που πολέμησαν στα πεδία των μαχών για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και για τα Ιερά και τα Όσια της Φυλής μας.

Σήμερα παρελαύνουν μπροστά μας νοερώς Μαραθωνομάχοι και Σαλαμινομάχοι, πρόμαχοι των Θερμοπυλών και των Πλαταιών, Ιεροί Λόχοι και Μακεδονικές Φάλαγγες, Ακρίτες του Βυζαντίου, Οπλαρχηγοί και Ναυμάχοι της Επανάστασης, Μακεδονομάχοι και υπερασπιστές των Ηπειρώτικων υψιπέδων, Ιερολοχίτες Καταδρομείς της Μέσης Ανατολής και μαχητές της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Το δέντρο της ελληνικής Γενεαλογίας είναι γεμάτο από ευκλεείς πολεμιστές και οι σελίδες της ελληνικής Ιστορίας είναι γραμμένες με αναρίθμητες πράξεις ανδρείας.

Από τα αρχαία χρόνια του Μιλτιάδη, του Λεωνίδα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως τα νεότερα χρόνια του Κατσάνη, του Κατούντα και του Σταυριανάκου, η ελληνική γη δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει ήρωες.

Είναι εκείνοι που διαμόρφωσαν το ιδεατό πρότυπο του Έλληνα μαχητή, ένα πρότυπο που διατηρήθηκε αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων, απόδειξη τρανότατη κι αυτή της αδιάλειπτης ιστορικής μας συνέχειας.

Ο Έλληνας μαχητής είναι στολισμένος με όλες τις αρετές της ελληνικής φυλής κι έχει καλά φυλαγμένες στην ψυχή του τις νουθεσίες των προγόνων του. Στο μυαλό του στριφογυρνά διαρκώς η πατρική συμβουλή «ΑἸῈΝ ἈΡΙΣΤΕΎΕΙΝ» του ομηρικού Πηλέα προς τον γιο του Αχιλλέα όταν ξεκινούσε για την Τροία.

Την καρδιά του δονεί η σκληρή απαίτηση «Ἢ ΤᾺΝ Ἢ ἘΠῚ ΤΑ͂Σ» της Σπαρτιάτισσας μάνας, την ώρα που παρέδιδε την ασπίδα στο γιο της, ξεπροβοδίζοντάς τον για τον πόλεμο.