PledgeTimes: Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα δοκιμάσει το S-300 εναντίον του S-400



Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα μετατρέψει τα ρωσικά συστήματα S-300 και S-400 σε πραγματικούς αντιπάλους. Αυτό αναφέρεται στη δημοσίευση PledgeTimes, η μετάφραση της οποίας παρουσιάζεται από την PolitRussia αποκλειστικά για τους αναγνώστες της .

Ο συγγραφέας της έκδοσης, Bhavi Mandalia, σημειώνει ότι οι εντάσεις στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Τουρκία και την Ελλάδα παραμένουν σταθερές. 

«Η Τουρκία ανακοίνωσε και πάλι την έναρξη της εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην αμφισβητούμενη περιοχή της Μεσογείου. Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει επιθετική στάση απέναντι στην κατοχή της περιοχής », αναφέρει η δημοσίευση. 

Πιθανότατα, εάν τα τουρκικά πλοία εισέλθουν ξανά στην αμφισβητούμενη περιοχή, θα αντιμετωπίσουν έντονη αντίσταση από την Ελλάδα.

Μην ξεχνάτε ότι και τα δύο κράτη έχουν αυξήσει την ετοιμότητά τους για μάχη. Η Τουρκία αγόρασε και ανέθεσε το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα έχει ενισχύσει το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300. Ο ελληνικός στρατός σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει ρωσικά S-300 σε λίγες μέρες. Έτσι, σε περίπτωση πολέμου, τα δύο όπλα της Ρωσίας θα είναι πρόσωπο με πρόσωπο.

Την περασμένη εβδομάδα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός δοκίμασε το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 στην επαρχία Sinop, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Πιστεύεται ότι οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας θα μπορούσαν να κλιμακωθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

 Ο τουρκικός στρατός παρακολουθεί επίσης Αμερικανούς μαχητές F-16 με το ραντάρ S-400, το οποίο θα επιτρέψει στην Άγκυρα να παρακολουθεί μαχητές από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Το ελληνικό σύστημα S-300 έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα με πιο ισχυρούς πυραύλους και ραντάρ. Σε αυτήν την κατάσταση, η απειλή των Τούρκων μαχητών στα αεροσκάφη έχει επίσης αυξηθεί. Έτσι, ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι μια δοκιμασία για το ρωσικό S-300 εναντίον του S-400.

Νωρίτερα το " PolitRussia " είπε ότι οι παρατηρητές της αμερικανικής έκδοσης του Στρατιωτικού Παρατηρητηρίου εκτίμησαν την επιθυμία της Ελλάδας να ενισχύσει την αεροπορική της δύναμη.

Συγγραφέας: Σεργκέι Ματτέφ