Π.Ο.Ε.Σ. - Παράπονα για ωράριο εργασίας στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ



ΘΕΜΑ : Ωράριο Εργασίας Στρατιωτικών 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

ΣΧΕΤ : Η από 08.12.2020 Επιστολή

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Σας γνωρίζουμε ότι περιήλθε στην Ομοσπονδία μας, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, επιστολή με το εξής περιεχόμενο: «Συνάδελφοι. Είμαι χαμηλόβαθμος στρατιωτικός και υπηρετώ στην ΛΑΡΙΣΑ στο στρατόπεδο στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ. Το τελευταίο διάστημα εκτελώ μαζί με αρκετούς άλλους συναδέλφους Υπηρεσίες συνεχούς ελέγχου και φύλαξης που φτάνουν έως τις 17 - 21 ώρες το 24ωρο! 

Δεν είναι ποτέ κάτω από 17 ανά 24ωρο με πολλές από αυτές τις ώρες να είναι νυχτερινές. Μιλάμε για εργασία από 17 έως 21 συνεχόμενες ώρες χωρίς δυνατότητα ανάπαυσης! Το διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται να φύγουμε από την θέση μας ή να ξεκουραστούμε ή να βγάλουμε τις αρβύλες! 

Δεν προλαβαίνουμε να πάμε για φαγητό, σε κάποια πόστα ζητάμε άδεια και περιμένουμε να μας αντικαταστήσει κάποιος. Σε κάποιο από τα κλιμάκια της ιεραρχίας από συναδέλφους ζητήθηκε "κατανόηση" και "υπομονή" αλλά έγινε σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα. 

Για αυτές τις εξοντωτικές 24ωρες υπηρεσίες λαμβάνω μόνο ένα 8ωρο «ρεπό» το επόμενο πρωί. Παρακαλώ για τις ενέργειες σας για την ανάδειξη του προβλήματος αν θεωρείτε ότι υφίσταται. 

Υ.Γ. Ο στόχος δεν είναι να «λουφάρουμε» καμία ώρα, αλλά είναι ο καθορισμός επαρκών ωρών συνεχούς ανάπαυσης για τους συναδέλφους, αλλά και διαλειμμάτων για διατροφή και ατομικές ανάγκες τους κατά την εκτέλεση της 24ωρης υπηρεσίας.».

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, τη διερεύνηση και επίλυση του θέματος, προς ανακούφιση και ξεκούραση των συναδέλφων μας, που το τελευταίο διάστημα υπερβάλλουν εαυτό.