Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΠΕΘΑ: Λυπούμαστε-Λέμε όχι στην απαξίωσή μαςΘΕΜΑ : Αντιμετώπιση Στρατιωτικών και Απαξίωσή τους

ΣΧΕΤ : Απάντηση Φ.900α/4868/17465/14.12.2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΥΠΕΘΑ)

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με έκπληξη αναγνώσαμε στη σχετική απάντησή σας, μεταξύ των άλλων: «Τέλος σας γνωρίζουμε ότι η αποζημίωση που καθορίσθηκε από τα Γενικά Επιτελεία, δεν ενέχει την μορφή οικονομικής ενίσχυσης του προσωπικού, αλλά αποσκοπεί στην αποζημίωση των στελεχών για τις κινήσεις που πραγματοποίησαν, λόγω των αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιφυλακής που έλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της επαύξησης της αποτρεπτικής ικανότητας της Χώρας για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών.

Μας λυπεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι τελικώς, παραμονή της γέννησης του Θεανθρώπου, της γέννησης της ελπίδας και της αγάπης, επιβεβαιώνεται με τον πιο ειλικρινή τρόπο αυτό που διαχρονικώς όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί ψέλλιζαν αλλά δεν ήθελαν να πιστέψουν. 

Η διαχρονική απαξίωσή τους, πέραν των ευχαριστώ, μπροστά από τις κάμερες και στις κατά καιρούς εκδηλώσεις/συγκεντρώσεις και των κτυπημάτων στην πλάτη τους, ζητώντας τους να παραμερίσουν στην άκρη τις όποιες ανάγκες τους, τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους και να συμβάλλουν στις παθογένειες ενός κρατικού μηχανισμού που αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα δύσκολα, χωρίς αποζημίωση. 

Με την απάντησή σας κλείνετε τουλάχιστον τα στόματα σε όλες και όλους εκείνους που το περασμένο διάστημα επιχαίροντας δημοσίως διεκδικούσαν την πατρότητα μιας νίκης που ποτέ δεν ήρθε. Μιας επιβράβευσης που ποτέ δεν έγινε. Μιας αυτονόητης ενέργειας που έτσι κι αλλιώς οφείλονταν.

Δυστυχώς κάναμε λάθος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Τσουκαράκης Ανέστης
Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας

Κατσανεβάκης Ιωάννης
Επισμηναγός (ΥΑΔ)
6983503514