ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Λ.Σ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ



Ο  ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Λ.Σ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Α.Μ.:1264) εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία ως συνοδός ασφαλείας στο  Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΡΙΩΝ" Ν. Μυτιλήνης 22, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χάιφα Ισραήλ, μέσω Ρόδου και Λεμεσού, είναι το πρώτο θύμα τρομοκρατικής ενέργειας σε βάρος βαθμοφόρου του Λιμενικού Σώματος. 

Την αυγή της 20ης Δεκεμβρίου 1981 έξω από το  λιμάνι της Χάιφα, στο  Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΡΙΩΝ" Ν.Μ. 22   σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό. 

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 34χρονου Κ/ΣΤΗ Λ.Σ.  ΓΚΟΥΜΑ Σταύρου, ο οποίος ήταν και το μόνο θύμα από τους επιβαίνοντες του πλοίου, το οποίο καταστράφηκε στη συνέχεια ολοσχερώς εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1947 στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, προερχόμενος από πολυμελή αγροτική οικογένεια, κατατάχθηκε στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ στις 02 / 10 / 1971 ως Λιμενοφύλακας. 

Ήταν ένας νέος άνθρωπος με αγάπη για τη ζωή και τη θάλασσα, που από πολύ μικρή ηλικία δημιούργησε οικογένεια, και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευημερία και προστασία  των αγαπημένων του προσώπων. 

Ο ανωτέρω Κελευστής ΛΣ υπηρέτησε με υποδειγματικό ζήλο και ευσυνειδησία το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και την αφοσίωσή του ακούραστα όπου και αν υπηρέτησε.