Λαβρόφ: Η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της σχέσεις με την Τουρκία - enoplos.gr

Page Nav

HIDE
HIDE
GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Breaking News:

latest

Λαβρόφ: Η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της σχέσεις με την Τουρκία

Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει τις στρατιωτικές σχέσεις με την Τουρκία παρά τις κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε...Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει τις στρατιωτικές σχέσεις με την Τουρκία παρά τις κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το παραπάνω αφού υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Καβούσογλου, στο Σότσι, καθώς η Άγκυρα και η Μόσχα προσπαθούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στο εμπόριο, την ενέργεια, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

«Επιβεβαιώσαμε την αμοιβαία πρόθεσή μας να αναπτύξουμε στρατιωτικούς δεσμούς με την Τουρκία.

»Εκτιμούμε όπως τονίζει επανειλημμένα ο Πρόεδρος Πούτιν, τη στάση των Τούρκων συναδέλφων μας απέναντι σε περαιτέρω αλληλεπίδραση σε αυτόν τον τομέα, παρά τη συνεχιζόμενη παράνομη πίεση από την Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Λάβροφ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου επεσήμανε από την πλευρά του ότι, «σήμερα θα αξιολογήσουμε επίσης πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας στα περιφερειακά ζητήματα που έχετε ήδη περιγράψει».

Η περαιτέρω σύσφιξη των ρωσοτουρκικών σχέσεων έρχεται ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση και ενεργοποίηση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.