Μεγάλη αμερικανική φάλαγγα με εφόδια εισήλθε στη Β/Α ΣυρίαΜεγάλη αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα, με εφόδια και στρατιωτικό εξοπλισμό, εισήλθε στη βορειοανατολική Συρία την Κυριακή από συνοριακό πέρασμα με το Ιράκ, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
 
«Κονβόι αποτελούμενο από 73 οχήματα σχετιζόμενα με την αμερικανική κατοχή εισήλθε στα συριακά εδάφη υπό την προστασία έξι οχημάτων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που τα συνόδευσαν μέχρι την παράνομη κατοχική βάση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χραμπ αλ Τζιρ», μετέδωσε το SANA.

Η φάλαγγα εισήλθε στη Συρία από το συνοριακό πέρασμα Αλ Ουαλίντ με προορισμό το αεροδρόμιο – βάση των Αμερικανών στην επαρχία της Χασάκα.

Το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων διαμαρτύρεται ότι οι Αμερικανοί είναι αναπτυγμένοι στις επαρχίες Χασάκα και Ντέιρ αλ Ζουρ παράνομα και ότι παραβιάζουν την εδαφική κυριαρχία της Συρίας και το Διεθνές Δίκαιο.

Αυτά υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ, που παραλίγο να κατέρρεε και σώθηκε την τελευταία στιγμή από τους Ρώσους αλλά και χάρη στους Αμερικανούς, που με το πεζικό των Κούρδων νίκησαν στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του Ευφράτη.

Ο Άσαντ, από την άλλη, για να παραμείνει στην εξουσία διαμοίρασε τα εδάφη της χώρας του μεταξύ Ρώσων, Τούρκων και Ιρανών, αλλά του… φταίει η αμερικανική κατοχή.

Ο Άσαντ, αλήθεια, εξ ονόματος ποιου συριακού λαού μιλάει εκτός των οπαδών του;

Γιατί δεν δέχεται τη δημοκρατική διακυβέρνηση που εισηγούνται οι Κούρδοι;

Η απάντηση απλή: Επειδή θέλει να παραμείνει τύραννος. Ένας τύραννος δεν εκπροσωπεί κανέναν λαό, παρά μόνο τον εαυτό του και τους ευνοημένους από την τυραννίδα υποστηρικτές του.

Η φωτογραφία είναι αρχείου.