ΠΟΕΣ: Ανακοίνωση για τους ΑΣΣΥ 91 - 92



Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), πολλάκις στο παρελθόν, έχει αναδείξει διαχρονικά προβλήματα των καταταγέντων στις ΑΣΣΥ, με έγγραφά της, αλλά και με τοποθετήσεις της στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων, με προσεκτικό και διπλωματικό τρόπο, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα και όχι οπισθοδρόμηση και «κάψιμο» με την τακτική του τσουβαλιάσματος. 

Νωπό παραμένει ακόμη στη μνήμη μας το αίτημα για επίλυση του ασφαλιστικού μείζονος θέματος των αποκομμένων από τους "παλαιούς" ασφαλισμένους συναδέλφων μας που κατετάγησαν τα έτη 1990-1992. Ενώ το θέμα ευρισκόταν σε επίλυση, παρείσφρησαν και διεκδικητές 94 και 95, με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να μην αποδώσει, λόγω του αβάσιμου. Ας μην κάνουμε πάλι τα ίδια λάθη. Βήμα - βήμα κερδίζουμε και προχωράμε στις διεκδικήσεις μας. Δεν διεκδικούμε για να διεκδικούμε και να μπορέσουμε να επιβιώσουμε πρόσκαιρα.

Συγκεκριμένα, για τους καταταγέντες στις ΑΣΣΥ τα έτη 1991 και 1992, η Ομοσπονδία μας συνέβαλε με πληθώρες παρεμβάσεις, συζήτηση, επιμονή, νηφαλιότητα και προτάσεις προκειμένου να αρθεί η αρρυθμία στην βαθμολογική τους εξέλιξη. Οι ενέργειες της Π.Ο.Ε.Σ. είναι μακροχρόνιες για το θέμα και όχι όψιμες και καιροσκοπικές, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την λύση που, όπως διακρίνεται, έρχεται σύντομα και βέβαια ποτέ στη φαρέτρα της και τα επιχειρήματά της δεν ήταν η τακτική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα – ας κερδίσω εγώ και δε με νοιάζει για τους άλλους».

 Ήδη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε συζήτηση στη ΒτΕ, για θέματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε ερωτήματα κ.κ. βουλευτών δήλωσε για το θέμα: «Όσον αφορά σ’ αυτό που ρωτά ο κ. Μπουκώρος, έχω πει και από του βήματος στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι θα υπάρξει μέριμνα και για την Τάξη ΑΣΣΥ 1991 σε επόμενο στάδιο και θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να πάμε το όριο, όπως καταλαβαίνετε είναι και στην τάξη του 1992.

 Επομένως, σήμερα ήρθε η σειρά να ρυθμιστεί μια εκκρεμότητα που έρχεται από παλιά, αυτή που αφορά στην Τάξη του 1990. Έχουμε όμως εκφράσει τη θετική προδιάθεση να ρυθμίσουμε και τις εκκρεμότητες για τις υπόλοιπες Τάξεις, έτσι ώστε απλά να εξομοιωθεί η αντιμετώπιση ομοίων περιπτώσεων σε όλο το φάσμα. Επομένως ναι, προτιθέμεθα να έρθουν. Σήμερα έπρεπε να νομοθετήσουμε για την Τάξη του ‘90, δεδομένου ότι είναι και στο μεταίχμιο για την ιεραρχική τους εξέλιξη».

Όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί, οπότε το οποιοδήποτε κάλεσμα σε συνεργασία είναι προσχηματικό και σκοπός του είναι μόνο η παραπλάνηση, όταν ήδη ευρίσκονται σε εξέλιξη αναφορές, καταγγελίες, μηνύσεις και αγωγές σε δικαστήρια σε βάρος μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας και λοιπών συναδέλφων μας.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με πίστη, σεβασμό και ειλικρίνεια, με όλες τις δυνάμεις της μακριά από επικοινωνιακά τεχνάσματα και κομματισμό, συνεχίζει με οδηγό το συμφέρον όλων εσάς, των εν ενεργεία στρατιωτικών και σας καλεί να συνδράμετε με τη συμμετοχή σας και τις προτάσεις σας. Εσείς είστε εξάλλου που αναδεικνύετε τα προβλήματα, τις αρρυθμίες και τις στρεβλώσεις, που εμείς με επιχειρήματα και προτεινόμενες λύσεις συνδράμουμε προς ενημέρωση και επίλυσή τους από τη φυσική και πολιτική ηγεσία μας.

Όλοι μαζί πιο δυνατοί, όλοι μαζί πιο αποτελεσματικοί !!!