Σύμβουλος Ερντογάν για προφυλάκιση κατασκόπων: "Να συλληφθεί ο Έλληνας πρόξενος στη Σμύρνη"



Νεο-Οθωμανική λογική από Τούρκο σύμβουλο που δείχνει σε ποια επικίνδυνα μονοπάτια κινούνται οι Τούρκοι έναντι της Ελλάδος

Τούρκος σύμβουλος ζητά την σύλληψη Έλληνα διπλωματικού υπαλλήλου ως αντίποινα στην σύλληψη των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων στη Ρόδο. Πραγματικά πλέον το ύφος και το ήθος των Τούρκων αξιωματούχων θυμίζει Οθωμανική αυτοκρατορία, που απευθύνεται σε υπηκόους της και όχι σε ξένο κράτος.

“Η Τουρκία μπορεί επίσης να συλλάβει τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη ως απάντηση στην σύλληψη ενός τοπικού υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου της Ρόδου με κατηγορίες κατασκοπείας”, δηλώνει ανερυθρίαστα ο σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν Μεσούτ Χακί Καζίν.

Αντί να σιωπήσουν ή τουλάχιστον να ζητήσουν ευγενικά στοιχεία του βαρύ κατηγορητηρίου που βαραίνει δύο Έλληνες μουσουλμάνους υπηκόους, οι Τούρκοι απαιτούν “συλλήψεις” Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων ως αντίποινα.

Πρόκειται σαφώς για μια πολύ επικίνδυνη λογική η οποία μας δείχνει πόσο εύκολα μπορεί οι δύο χώρες να βρεθούν κάτω από συνθήκες πολύ δύσκολες το επόμενο διάστημα.

Ως γνωστόν σήμερα, οι δυο ύποπτοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσωρινά κρατούμενοι, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι για να ολοκληρωθεί λίγο πριν τις 9 το βράδυ.   

Αν και τα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον των δυο ανδρών λέγεται ότι είναι πολλά και μάλιστα αρκετά σοβαρά για να οδηγήσουν ανακριτή και εισαγγελέα στην ομόφωνη απόφαση για την προσωρινή κράτηση τους, ωστόσο αυτά δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, διότι τόσο ο υπολογιστής του 35χρονου γραμματέα, όσο και τα κινητά τηλέφωνα και των δυο βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές, τα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η ΕΥΠ σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια , άνδρες της οποίας παρακολουθούσαν εδώ και μήνες τον 52χρονο μάγειρα, μαρτυρούν ότι ο τελευταίος αποδείχθηκε απρόσεκτος στις κινήσεις του.

Αν και έχουν ακουστεί και γραφθεί πολλά στο θέμα αυτό, θα αναφέρουμε ότι το πιο επικίνδυνο ήταν η αναφορά φωτογράφησης Ελλήνων στρατιωτικών ( εφόσον αποδειχθεί και από την διαδικασία) , αφού κάτι τέτοιο προμήνυε πιθανό σενάριο δράσης της ειδικής μονάδες των bordo bereli ( ανήκουν στο Τ/ΓΕΕΔ με γνώση της ελληνικής γλώσσας), στο Καστελόριζο ή σε πέριξ αυτού νησάκια.

Το τι ετοίμαζαν όμως οι νεο-οθωμανοί η ουσία είναι ότι το γνώριζαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που αιφνιδίασαν τους Τούρκους με τον καλύτερο τρόπο.


ΠΗΓΗ