Σαμποτάζ από τους Κούρδους: Αποδέσμευσαν βίντεο δράσης κατά των Τούρκων με 13 νεκρούς

Σαμποτάζ από τους Κούρδους: Αποδέσμευσαν βίντεο δράσης κατά των Τούρκων με 13 νεκρούςΤο GerillaTV δημοσίευσε βίντεο από δράση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου κατά εισβολέων που μεταφέρονταν ως ενισχύσεις στον λόφο Τσελέ Μπούκα στην επαρχία Τσατάκ του νομού Βαν.

Στην σχετική με αυτή τη δράση ανακοίνωση του κέντρου τύπου του HPG αναφέρονται τα εξής : Ο κατοχικός τουρκικός στρατός από τους μήνες της άνοιξης κατασκευάζει ένα νέο φυλάκιο στον λόφο Τσελέ Μπούκα στην επαρχία Τσατάκ του νομού Βαν.

Οι δυνάμεις κατοχής αποτελούμενες από πολιτοφύλακες και στρατιώτες προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια στον δρόμο που οδηγεί προς το φυλάκιο. 

Οι δυνάμεις μας στα πλαίσια των Δράσεων Εκδίκησης Μαρτύρων Μεντιά Μαβά και Ριζγκάρ Γκεβέρ, αφού παρακολούθησαν αυτές τις εχθρικές μονάδες επί μακρόν, στις 6:00 το απόγευμα της 8ης Ιουνίου, πραγματοποίησαν δράση σαμποτάζ κατά ενός οχήματος τύπου transit, που άνηκε στους εισβολείς και μετέφερε ενισχύσεις. στην δράση αυτή όπου στόχος έγινε το όχημα στο οποίο βρισκόταν μέσα πολιτοφύλακες και στρατιώτες το όχημα καταστράφηκε τελείως σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες και πολιτοφύλακες ενώ τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες του εχθρού. ”


ΠΗΓΗ