ΠΑΣΥΣΕΚ: Όταν εμείς δείχνουμε το δρόμο κάποιοι βάζουν εμπόδια



Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) δημιουργήθηκε το 2015 μέσα από την ανάγκη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) που έχουν βιώσει και βιώνουν οι ίδιοι προβλήματα υγείας ή μέλη των οικογενειών τους, για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στην δύσκολη καθημερινότητα τους.

Πάντα λοιπόν με γνώμονα τον συνάνθρωπο και τα προβλήματα υγείας που τον ταλανίζουν, ο Σύνδεσμος έχει αναδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που εκφράζοντα από τα μέλη του προς τους αρμοδίους, ευελπιστώντας για τη θετική εξέλιξή τους και την καλύτερη δυνατή λύση. 

Η κατά γενική ομολογία και καθολική αποδοχή του Συνδέσμου μας επισφραγίζεται από τις απαντητικές επιστολές που λαμβάνουμε στα ερωτήματα που τίθενται όταν και εφόσον απαιτηθεί τόσο από τον Υπουργό και Υφυπουργό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και από τις αναθέσεις διαφόρων διοργανώσεων πανελλήνιας εμβέλειας όπως η εθελοντική αιμοδοσία που ζητήθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να διοργανώσει ο Σύνδεσμος. 

Από την Πανελλήνια αθλητική εκδήλωση ΑμεΑ «Ελπίδα για τη Ζωή» όπου και αποτελεί θεσμό πλέον στην χώρα μας. Από την πρόσκλησή μας στην Διακλαδική Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων (ΔΕΚΠ) των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την αναγνώριση του Συνδέσμου μας δημοσίως από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Από την πρόσκληση του Συνδέσμου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ο Σύνδεσμος έχει κληθεί από κόμματα σε επιτροπές για την αναπηρία. Αυτά όλα λοιπόν είναι ένα μικρό δείγμα της δράσης του Συνδέσμου μας και δεν σταματούμε εδώ. 

Η νομιμότητα του Συνδέσμου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν παρά μόνο από εκείνον που έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει τις σχετικές νόμιμες άδειες. Η από ορισμένους προσπάθεια φίμωσης του Συνδέσμου εν έτη 2020 και καπήλευσης θεμάτων είναι εντελώς απαράδεκτη και αντιδημοκρατική. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά από τους χώρους εργασίας μας, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, προσπαθώντας για ένα καλύτερο αύριο. Εμείς αναζητούμε συνοδοιπόρους που θέλουν και έχουν διάθεση να συμπορευτούν και να συμπράξουν μαζί μας για τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα δίκαια αιτήματα και προβλήματά μας.

Ο Σύνδεσμος ουδέποτε έθεσε ερωτήματα και προτάσεις που ήταν ενάντια  στα δικαιώματα των μελών του. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε κάτι τέτοιο, όταν είμαστε οι ίδιοι παθόντες και έχουμε ιδία άποψη σε ότι μας αφορά;

Στην αναπηρία όπως όλοι γνωρίζουμε δεν χωράει ο συνδικαλισμός, γιατί η αναπηρία είναι κίνημα από μόνης της. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης έχει αναφέρει τα εξής: Το αναπηρικό κίνημα έχει τη μόνιμη και σταθερή υποχρέωση να αναδεικνύει διαρκώς και ουσιαστικά τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Βασική και θεμελιώδης αρχή του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο το «Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία χωρίς τα άτομα με αναπηρία» είναι και αυτό που εμείς πρέπει να εγγυούμαστε στην Ελληνική κοινωνία ότι το αναπηρικό κίνημα θα είναι πρωτοπόρος, πρωτεργάτης και πρωταγωνιστής στο να εισάγονται στη χώρα καινοτόμες ιδέες, νέες προσεγγίσεις και νέες πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία. Αυτή λοιπόν τη θέση ακολουθεί και ο Σύνδεσμός μας.

Το αναπηρικό κίνημα έχει 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ – ΥΓ)
6932467666 Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Κορίλλης
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)
6977242188