Ξεκινάνε το αντάρτικο οι Κούρδοι: ''Τούρκοι προετοιμαστείτε για την απόλυτη «κόλαση»



Τουρκικό σχέδιο γενοκτονίας των Κούρδων σε Τουρκία, Ιράκ και Συρία σε εξέλιξη

Ο γνωστός στρατιωτικός ηγέτης του PKK Murat Karayilan, μίλησε στην ιστοσελίδα Dengê Welat για τις εξελίξεις στο Κουρδιστάν σχετικά με τις τουρκιές ωμότητες, εξαπολύοντας απειλές για το μέλλον των τουρκικών δυνάμεων μετά τις τελευταίες τους επιχειρήσεις.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Murat Karayilan, διοικητής των αρχηγών των Λαϊκών κουρδικών Δυνάμεων (ένοπλη πτέρυγα  του PKK) τόνισε τη σημασία της εκστρατείας λέγοντας ότι «τώρα είναι ώρα για ελευθερία», δίνοντας τον σύνθημα για επίθεση κατά των Τούρκων παντού.

«Η εξέγερση ενάντια στην απομόνωση που επιβλήθηκε στον ηγέτη μας στο νησί Imrali, είναι ένας αγώνας ενάντια στον φασισμό. Χωρίς να επιτευχθεί η ελευθερία του ηγέτη Οτσαλάν, η σύγκρουση δεν μπορεί να τελειώσει, ούτε οι Κούρδοι θα επιτύχουν την ελευθερία τους στην Τουρκία.  

Η εκστρατεία που ξεκίνησαν οι φυλακισμένοι στις φυλακές του τουρκικού φασισμού έχει μεγάλη σημασία, επειδή αφορούν την ελευθερία του ηγέτη μας Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Με μια άλλη έννοια, σημαίνει την ελευθερία του Κουρδιστάν και την επίτευξη του δημοκρατικού μετασχηματισμού στην Τουρκία», τόνισε ο ίδιος, όπου δημοκρατικό μετασχηματισμού μπορούμε να βάλουμε την πτώση του Ερντογάν την οποία επιδιώκει η δύση πάση θυσία σύμφωνα με αμερικανικά ινστιτούτα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη για τις οικογένειες των αγωνιζόμενων κρατουμένων, των πατριωτών της χώρας μας, καθώς και των δημοκρατικών θεσμών να υποστηρίξουν την αντίσταση τους στις φυλακές. Μόνο έτσι, η εκστρατεία μας θα είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους της", δήλωσε.

Με  αφορμή την 5η επέτειο της ίδρυσης της αυτόνομης διοίκησης στο Βόρειο Κουρδιστάν, ο Μουράτ Καραγιλιάν  δήλωσε: «Τιμάμε  όλους τους μάρτυρες μας που έγραψαν ένα ιστορικό έπος ηρωισμού, σε όλες τις περιοχές και τις πόλεις που συμμετείχαν την αντίσταση της Αυτόνομης Διοίκησης ενάντια στον τουρκικό φασισμό.

Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της ελευθερίας και της νίκης τους, για να επιτύχουμε τους στόχους τους για τους οποίους θυσιάστηκαν”, συνέχισε ο Καραγιλιάν.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην συμφωνία που επιτελέσθηκε ανάμεσα στην ιρακινή κυβέρνηση και το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπαρζανί και τόνισε : «Το τουρκικό κράτος αντιδρά στις αυτόνομες διοικήσεις με τον ίδιο ρυθμό, επιβάλλοντας την άποψη του και στο Ιράκ. Δεν θέλει η κοινότητα των Yazidi να απολαμβάνει την αυτονομία της, παρόλο που το σύστημα αυτόνομης διοίκησης έχει νομική βάση στον ομοσπονδιακό νόμο του Ιράκ. Το τουρκικό κράτος είναι εχθρικό προς την Αυτόνομη Διοίκηση στο Şengal λόγω της παρουσίας του PKK".

Ο Murat Karayilan τόνισε ότι “η δυσοίωνη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της ιρακινής κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PDK) σχετικά με το Şengal δεν είναι προς το συμφέρον των Κούρδων και τόνισε ότι η κυβέρνηση του Al-Kadhimi δεν μπόρεσε να επιδείξει μια ανεξάρτητη θέση που να εκφράζει τη βούληση του λαού του Ιράκ, αλλά μάλλον υποτάχθηκε σε ξένες εντολές, πάνω από τις οποίες είναι οι  τουρκικές κρατικές παρεμβάσεις".

«Οι Τούρκοι εχθροί όχι μόνο επιτίθενται στους αντάρτες και τους πολιτικούς ακτιβιστές του Κουρδιστάν, αλλά επιτίθενται στην κουρδική κοινωνία με διάφορες μεθόδους και ειδικά εργαλεία πολέμου.

Στοχεύουν επίσης γυναίκες και τους νέους, ιδίως στην κουρδική κοινωνία. Το βίαιο περιστατικό βιασμού που έλαβε χώρα στο Μπάτμαν έγινε ευρέως γνωστό  στον Τύπο και στα μέσα ενημέρωσης και είναι σαφές από την ουσία αυτού του εγκλήματος ότι οι δράστες είναι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Γι 'αυτό, απευθύνω έκκληση στον κουρδικό λαό στο Βόρειο Κουρδιστάν και τους λέω να προσέχουν αυτούς τους αξιωματικούς. Εάν αυτοί οι αξιωματικοί είναι Κούρδοι, είναι προδότες και αν είναι Τούρκοι, είναι εκπρόσωποι των κατοχικών δυνάμεων και των μισθοφόρων”, κατέληξε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Πληροφορίες φέρουν την τουρκική ισλαμική ελίτ να φοβάται συνεχώς την περίπτωση πρόκλησης νέου πραξικοπήματος, για αυτό και διεξάγονται αμφιβόλου ποιότητας επιχειρήσεις και συλλήψεις, εγκαθιστώντας ένα τρομερό κλίμα τρόμου κατά των Κούρδων της Τουρκίας.

Σε συνδυασμό πρόσφατου ρεπορτάζ της γερμανικής κρατικής τηλεόραση ZDF που παρουσίασε την δράση του ΡΚΚ και ένα χάρτη με το κράτος του Κουρδιστάν, στο οποίο αναφέρονταν ως «κουρδική de facto περιοχή» τουρκικά εδάφη, με την παρουσία αλυτρωτικού χάρτη του κράτους του Κουρδιστάν, η Άγκυρα φοβάται σενάρια αλυτρωτισμού παρ’όλη την φαινομενική παντοδυναμία της.