Επικίνδυνες εξελίξεις: Τουρκία-Πακιστάν υπογράφουν νέες στρατιωτικές συμφωνίες



Περίεργες συμπτώσεις-''Εγκληματούν'' τα ΗΑΕ σύμφωνα με την Human Rights Watch!

Περίεργες συναντήσεις, συμφωνίες και εκθέσεις που κάνουν ''δώρα'' στην Άγκυρα έχουμε τις τελευταίες. Πρώτα απ'όλα, πριν λίγο είχαμε συνάντηση των ΥΠΕΘΑ Πακιστάν και Τουρκίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ, ''ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ναυτικού του Πακιστάν, Ναύαρχο Μοχάμεντ Αμπάντ Χαν Νιάζι. Ο Διοικητής των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Αντνάν Άζμπαλ παρευρέθηκε επίσης στη συνάντηση.'' 

Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ υπογράφουν νέες συμφωνίες, οι οποίες αφορούν και την Ελλάδα. 

Aπό τη Λιβύη έως την Αρμενία, και από τη Μεσόγειο έως τον Εύξεινο Πόντο, ο Τούρκος ηγέτης συνεχίζει να προσπαθεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, με την υποστήριξη των φίλων του στη Ντόχα αλλά και των Πακιστανών. 

Tο πακιστανικό και τουρκικό πολεμικό ναυτικό διατηρούν θερμές και στενές σχέσεις έχοντας όμως σαφείς βλέψεις πλέον σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο αφού η Άγκυρα προωθεί τον δικό της άξονα στην περιοχή κατά του γνωστού άξονα ( Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-Γαλλίας).

Οι συνεργασίες μεταξύ των δύο πολεμικών ναυτικών περιλαμβάνουν τακτικές ασκήσεις, επισκέψεις σε λιμάνια, προγράμματα αμοιβαίας εκπαίδευσης και συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών. 

Η Άγκυρα καλεί τους Πακιστανούς στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία έχοντας την δική της ατζέντα και σχέδια σαφέστατα. Το Πακιστάν είναι η κύρια χώρα σε αυτό το τουρκικό σχέδιο, αφού Τούρκοι και Πακιστανοί αποφάσισαν και υλοποιούν την μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, την οποία έχει ενεργοποιήσει η Άγκυρα που εποφθαλμιά θαλάσσια οικόπεδα κοντά στο Καστελόριζο.