Τουρκία: Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά – Προκαλεί ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ



Η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο επίδειξη δύναμης εναντίον μας, τονίζουν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως με μήνυμα του στο Twitter «ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Φλώρος υπερέβη τα εσκαμμένα» ενώ υποβραμμίζουν πως «η Ελλάδα παίζει με φωτιά!».

Αιτία στάθηκε το tweet του Έλληνα αρχηγού αναφορικά με την άσκηση Μέδουσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το οποίο η άσκηση είναι ένα «ισχυρό μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι εικόνες που φτάνουν στην Άγκυρα δεν ικανοποιούν τους Τούρκους που βλέπουν πως δύσκολα θα πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως οι ετοιμότητα και το αξιόμαχο των ελληνικών δυνάμεων ξάφνιασε τους Τούρκους που παρακολουθούν με δέος.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται και η αντίδραση των Τούρκων για το tweet του Έλληνα ΓΕΕΘΑ ενώ νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας δημοσίευσε βίντεο από την παρουσία του τουρκικού στόλου στην περιοχή, την περίοδο ερευνών του Oruc Reis.