Νέα επίθεση του Ερντογάν στη ΓαλλίαΟ Τούρκος πρόεδρος R.T.Erdogan αναφερόμενος στις έρευνες που κάνει η χώρα σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε πως η Γαλλία επιτίθεται στην Αγκυρα «αλλά ό,τι και να κάνουν δεν θα πετύχουν».

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα, με αφορμή τα επεισόδια στο Παρίσι και τον ξυλοδαρμό ενός άνδρα από αστυνομικούς που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οσοι κατηγορούν τη χώρα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, παίζουν τους τρεις πιθήκους μπροστά στις σοβαρές σκηνές στη Γαλλία».

Ο Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, συνέχισε στο διάγγελμά του λέγοντας πως αντί να επικεντρωθεί στα προβλήματά της η Γαλλία, ασχολείται με την Τουρκία αυξάνοντας την ένταση. «Αυτή είναι η Γαλλία, μην περιμένετε κάτι άλλο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρει το philenews.

«Ενώ το Παρίσι καίγεται, τα γαλλικά μέσα αυξάνουν τις αντι-τουρκικές ειδήσεις. Δεν περιμένουμε άλλη στάση από τη χώρα που ανακρίνει για ώρες αυτούς που επικρίνουν τις γελοιογραφίες για τον Προφήτη μας. Αυτή είναι η Γαλλία, μην περιμένετε τίποτε άλλο. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη Γαλλία», σχολίασε ο Ερντογάν.

«Αυτοί που δεν θα καταφέρουν να γονατίσουν την Τουρκία στοχεύουν τις θεμελιώδεις αξίες μας. Επιτίθενται στην κυβέρνησή μας, στον στρατό μας, στη θρησκεία μας, στην αμυντική μας βιομηχανία, τις επενδύσεις μας, στις έρευνές μας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη χώρα μας να επιτύχει τους στόχους της. Αλλά δεν θα πετύχουν. Ο,τι και να κάνουν δεν θα είναι σε θέση να πετύχουν» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, καταλήγοντας:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τους λόγους για τις παγίδες, τις αδίστακτες και αδίστακτες συμπεριφορές που εμφανίζονται στο εξωτερικό. Ως χώρα και έθνος, είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά».