Θρίλερ στην Τουρκία: Οργή Ερντογάν κατά Πούτιν και συλλήψεις



Ρώσοι δημοσιογράφοι πιάστηκαν να βιντεοσκοπούν την παραγωγή των τουρκικών drones

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία έχει προκαλέσει η σύλληψη δυο Ρώσων δημοσιογράφων από τις τουρκικές Αρχές. Η Άγκυρα από την πλευρά της φωτογράφισε τους δυο συλληφθέντες ως «κατάσκοπους» καθώς είχαν ύποπτη δράση που στόχευε την παραγωγή των τουρκικών drones.

Οι δυο Ρώσοι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν προχωρήσει σε λήψη εικόνων σε εγκαταστάσεις όπου παράγονται τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV)

Το Κρεμλίνο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δυο πλευρές θα συνεργαστούν για την λύση του προβλήματος και θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που δημιούργησε η δράση των δυο δημοσιογράφων.

«Οι διπλωμάτες μας βρίσκονται σε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να λύσουμε το θέμα αυτό μέσω διαλόγου. Αναμένουμε και ελπίζουμε να αφεθούν ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι μας το συντομότερο» προσέθεσε.

Οι δυο δημοσιογράφοι είναι απεσταλμένοι του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου ΝΤV. Τα ίχνη των δύο δημοσιογράφων χάθηκαν την περασμένη Παρασκευή, μέχρι που έγινε γνωστή η σύλληψή τους. Το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζονται είχε κάνει γνωστή την εξαφάνισή τους και είχε ζητήσει παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης.